FED'in Faiz İndirim Sinyali: Petrol Fiyatları Üzerindeki Etkiler Devam Ediyor

Dün 79,10 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda bugün 77,69 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatlarındaki bu dalgalanma, çeşitli küresel gelişmelerin etkisi altında devam ediyor.

BRENT PETROLÜN VARIL FIYATI ARTIŞ GÖSTERDI, ABD STOK VERILERI PIYASALARI ETKILEDI

Saat 10.16 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,14 artarak 77,69 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili ise 74,58 dolardan işlem gördü.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'deki ticari ham petrol stokları geçen hafta 800 bin varil azalarak 425 milyon 200 bin varil seviyesine geriledi. Bu dönemde, ABD'nin benzin stokları da yaklaşık 2 milyon 200 bin varil azalarak 218 milyon 400 bin varil olarak kayıtlara geçti.

Petrol stoklarındaki düşüş, ABD'deki talebin arttığını gösteriyor ve bu durum fiyatları yukarı yönlü destekliyor. Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi sinyali de petrol fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Fed'in yıl sonuna kadar 100 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağına kesin gözüyle bakıldığını gösteriyor. Faiz indirimi, ekonomik hareketliliği ve petrol talebini artırma beklentisi yaratıyor.

Analistler, bugün ABD'de açıklanacak büyüme verileri ve Fed'in enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksine odaklanmış durumda. ABD'deki Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerinin, piyasa varlıkları üzerinde etkili olması öngörülüyor.

Orta Doğu'daki devam eden çatışmalar da piyasalarda belirsizlik oluşturmaya devam ediyor. İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'da başlattığı geniş çaplı saldırılar, bölgedeki gerilimi artırıyor.

Brent petrol fiyatlarının teknik analizine göre, 78,63 ile 80,58 dolar aralığı direnç bölgesi, 76,68 ile 74,73 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenebilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.