Fed'in Faiz Kararı Tartışma Yarattı! Bowman: "İndirim Fazla Hızlı!"

Michelle Bowman, Fed'in 50 baz puanlık faiz indirimi kararına karşı çıkarak, bu adımın "erken zafer" olarak algılanabileceği konusunda uyardı. İşte detaylar...

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, Fed’in politika faizini 50 baz puan düşürme kararına itiraz etti. Bowman, bu adımın "erken zafer" olarak algılanabileceği uyarısında bulunarak, daha küçük adımlarla ilerlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bowman, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) aldığı faiz indirimi kararına karşı olduğunu belirterek, faiz indiriminin 25 baz puanla sınırlı tutulması gerektiğini savundu. Ekonomide bazı ilerlemeler kaydedilmesine rağmen, daha temkinli ve ölçülü bir yaklaşımla ilerlemenin önemine dikkat çekti.

ENFLASYON HEDEFİ HENÜZ ULAŞILMADI

Enflasyonda iyileşmeler olduğunu kabul eden Bowman, ancak çekirdek enflasyonun hala risk oluşturduğunu söyledi. Bowman, "Enflasyon hedefimizden hâlâ uzağız, bu yüzden daha ölçülü adımlar atılması gerekiyor" dedi.

FAİZ İNDİRİMİ KARARINA TEK MUHALİF OY

Fed, dört yıl aradan sonra ilk kez politika faizini 50 baz puan indirerek yüzde 4,75-5 aralığına çekme kararı aldı. 11’e karşı 1 oyla alınan bu kararda, Bowman 25 baz puanlık indirim talep eden tek üye olarak kayıtlara geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.