Felaket Avrupa ile beraber Türkiye’yi de vuracak!

küresel ısınmanın Türkiye üzerinde hızla etkisini gösterdiğini gösteriyor. National Geographic çalışmalarına göre, küresel ısınmanın durdurulamaması halinde senelik sıcaklık ortalamasının 14 dereceden 26 dereceye çıkabileceği belirtiliyor.

Meteorolojik kaynaklar tarafından yapılan yeni değerlendirme, küresel ısınmanın Türkiye üzerinde hızla etkisini gösterdiğini ortaya koyuyor. National Geographic'in çalışmalarına göre, küresel ısınmanın kontrol altına alınamaması durumunda senelik sıcaklık ortalamasının 14 dereceden 26 dereceye çıkabileceği öngörülüyor.

Bu durumda, tüm buzulların erimesiyle deniz ve okyanus seviyelerinin 65 metre yükselerek birçok ülkenin sular altında kalabileceği, Avrupa ülkeleriyle birlikte Türkiye'nin de risk altında olduğu vurgulanıyor.

Meteoroloji Bey hesabından yapılan paylaşımda, doğal ya da beşeri unsurlarla bir çözüm bulunması temennisinde bulunuluyor. Küresel ısınmanın etkilerinin ciddiyeti ve uzun vadeli neticeleri göz önüne alındığında, iklim değişikliği mevzusunda alınacak önlemlerin hayati öneme sahip olduğu bir kez daha vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı