Felç tehlikesi nedeniyle Hüsnü Mahalli'nin hastaneye sevki istendi

Halk TV’de 2 Aralık 2016’da yayınlanan Medya Mahallesi programında yapmış olduğu konuşma nedeniyle, ''Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ''Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlarından tutuklanan, gazeteci Hüsnü Mahalli'nin...

Halk TV’de 2 Aralık 2016’da yayınlanan Medya Mahallesi programında yapmış olduğu konuşma nedeniyle, ''Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ''Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlarından tutuklanan, gazeteci Hüsnü Mahalli'nin avukatları, savcılığa dilekçe vererek Mahalli'nin hastaneye sevk edilmesini istedi.

67 yaşındaki gazetecini, transvers miyelit ve multiple skleroz ;(MS) hastası olduğu belirtiliyor.

Mahalli’nin avukatı Turan Aydoğan, “Gözaltında iken sağlık durumunda farklılık olduğu için Cerrahpaşa’ya kaldırıldı. Bir gece burada kaldı. Doktorlar hastanede kalması gerektiğini söylemelerine rağmen Hüsnü Bey, özgür kalacağı düşüncesi ile sorumlu bir yurttaş olarak ifade vermek için adliyeye geldi. Durumu çok acil. Cezaevi koşullarında tek başına kalması mümkün değil. Her gün bacaklarına elektrikli şok yapılması gerekiyor. Eğer yapılmazsa felç olma ihtimali var'' dedi.

Nöbetçi İstanbul 9’uncu Sulh Ceza Hâkimi Mustafa Çakar tutuklama kararında Mahalli’nin üzerine atılı suçlar bakımından kuvvetli şüphe altında bulunduğunu belirtirken, tutuklama süresince gerektiğinde veya talebi olduğu takdirde tam teşekküllü hastanelere sevk edilerek tedavisinin yapılacağını ifade etti.

Avukatlar aynı zamanda İstanbul nöbetçi 9’uncu Sulh Ceza Hâkimliği’ne de dilekçe vererek tutuklama kararına itiraz etti.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Taksim'de 1 Mayıs Gerilimi: Kutlama Talebi ve İzin Reddi Arasındaki Çatışma
İmamoğlu Edanur için açıklama yaptı: "Sorumlular cezasız kalmayacak"
SİBERGÖZ-36 Operasyonları: Bakan Yerlikaya Liderliğinde 23 İlde 109 Şüpheli Yakalandı
Emekli Başvurularına Yüksek Promosyon Fırsatları: 18 Bin TL'ye Kadar Ödeme! İşte O 11 Banka!
Tarihi Taş Köprü Definecilerin Hedefinde: Şemdinli'de Kültürel Mirasa Zarar Verildi