Feministlerden özel alfabe: Tampon şeklinde J, yumurtalık şeklinde T

'Feminist Harfler' isimli internet sitesi, cinsiyet eşitliği mesajını büyütme amacı taşıdığı ifade edilen alfabede her bir harfin eşit ücret, üreme hakları, kadın sağlığı, siyasette kadın gibi konulara dikkat çekmek için...

'Feminist Harfler' isimli internet sitesi, cinsiyet eşitliği mesajını büyütme amacı taşıdığı ifade edilen alfabede her bir harfin eşit ücret, üreme hakları, kadın sağlığı, siyasette kadın gibi konulara dikkat çekmek için özel olarak tasarladı.

TAMPON ŞEKLİNDE J, YUMURTALIK ŞEKLİNDE T

Tasarlanan yeni alfabenin, 'J' harfi bir tampon şeklinde ve 'kadın hijyen ürünlerindeki vergiyle savaşmak için' tasarlandığı söyleniyor. Tamponlar ve pedler zorunlu ihtiyaçlar olmalarına karşın ABD başta olmak üzere birçok ülkede 'lüks' olarak sınıflandırılarak bu şekilde vergilendirildiği için eleştirilerin ve protestoların hedefinde. Oluşturulan yeni alface, kimileri tarafından olumlu karşılansa da, özel tasarlanmış harfler kullanmanın etkili bir yöntem olmadığını ve gerçek bir mücadeleyi pasifleştirdiği söylenerek 'feminist alfabeyi' eleştirenler de var.

Yazı fondunun arkasında New York merkezli reklam ajansı Y & R ile 'Seks Teknolojisi Kadınları' adlı girişimciler grubu bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü