Fener Rum Patriği Bartholomeos: "Hakikatin ortaya çıkartılmasını istiyorum"

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin olarak Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi Massimiliano Palinuro'ya başsağlığı mesajı iletti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos , Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin olarak Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi Massimiliano Palinuro'ya başsağlığı mesajı iletti. Patrik Barthomeos, Palinuro'yu telefonla arayarak, saldırıda hayatını kaybeden kişinin ailesine ve Katolik cemaatine taziyelerini iletti.

"TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN SALDIRI AYDINLATILMALI"

Bartholomeos, yetkili makamların bu trajik vakayı aydınlatmak için gerekenleri ivedilikle yapacaklarına olan inancını dile getirdi. Ayrıca, toplumsal barışın ve ülkedeki dini cemaatlerin uyum içinde bir arada yaşamasının engellenemeyeceğine işaret etti. Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi Massimiliano Palinuro, yazılı bir açıklama yaparak, saldırıdan duyduğu üzüntü ve endişeyi ifade etti. Palinuro, ölen kişinin ruhu ve ailesinin tesellisi için dua edildiğini belirtti.

ADALET VE GÜVENLİK İÇİN ÇAĞRI

Palinuro, yetkililerden adaletin yerine getirilmesini ve benzer saldırıların önüne geçilmesi için olayın detaylı bir şekilde araştırılmasını talep etti. Ayrıca, Hristiyan cemaatlerinin güvenliğinin sağlanması ve ibadetlerinin barış içinde gerçekleşmesi için yetkililerden önlem alınmasını istedi.

Bartholomeos açıklamasında "İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu olarak Katolik cemaati adına yetkililerden adaleti yerine getirmelerini ve yapılan kötülüğün kökünden kesilebilmesi için olayla ilgili hakikati araştırıp ortaya çıkarmalarını istiyorum. Sadece bu suçun failleri değil, aynı zamanda azmettiriciler, bu saldırıyı planlayanlar ile birlikte İstanbul'da ve sevgili Türkiye'mizde tüm inananların barış içinde bir aradaki yaşamını tehdit edenler de aransın. Ayrıca yetkililerden, Hristiyan cemaatlerinin rahatlık içinde yaşayabilmeleri ve kiliselerinde barış içinde ibadet edebilmeleri için güvenliği sağlamaya devam etmelerini diliyoruz." dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

TÜGVA'nın eski yöneticisi dahil 3 kişiye dolandırıcılık davası
Türkiye’den Romanya vatandaşlarına vize muafiyeti
Cumhurbaşkanı Danışmanı oturtulduğu yeri beğenmedi, valiyi fırçaladı
Lüks ve şatafattan uzak durun
Üstüme vazife olmayan konuda talimat verdiğimi gösterin kendimi yakarım