Fenerbahçe 17'te 17'yi nasıl yaptı: İşte sırrı

Fenerbahçe, bu sezon ligde ve Avrupa'daki karşılaşmalarda çoğu rakibini mağlup ederken, sarı lacivertli takımın bu başarısının arkasındaki temel etkenin oyun sistemi olduğu iddia edildi.

Bu sezon başından itibaren 17 resmi maçını kazanarak büyük bir başarı elde eden Fenerbahçe'de, teknik direktör İsmail Kartal'ın başarısının ardındaki sır, takımın oyun sisteminde gizli olduğu öne sürülüyor. Sabah Gazetesi'nin haberine göre, deneyimli teknik adamın kullandığı diziliş 4-3-3 veya 4-2-3-1 gibi görünse de, takım hücum pozisyonundayken farklı bir sisteme geçiş yapıyor.

Top kendilerindeyken sahada 2-3-5 dizilişi oluşturan Kartal'ın ekibi, Becao ve Djiku gibi savunma oyuncularını geride bekletiyor. Orta alandaki üçlüyü ise Fred, İsmail Yüksek ve Osayi-Samuel oluşturuyor. Oyunun temposunu belirleme görevi Fred'e ait. Top kaybedildiğinde ise İsmail ve Osayi gibi hızlı oyuncular hızlı bir baskı uyguluyorlar.

Fenerbahçe'nin hücum hattında ise Ferdi, Tadic, Dzeko, Szymanski ve İrfan Can gibi yetenekli isimler yer alıyor. Rakip savunmaya karşı, rakiplerinin 5-4-1 dizilişine karşılık olarak sahada 2-3-5 düzenini kullanarak son hat üzerinde eşitlenmeye çalışıyorlar.

Hücum anındaki cesur 2-3-5 sistemiyle birlikte savunma tarafı da oldukça etkili bir şekilde çalışıyor. Bu sezon ligde sadece 5 gol yiyen Fenerbahçe, top kaybedildiğinde hızla 4-5-1 dizilişine geçiyor. 62 yaşındaki teknik direktör, rakiplerine karşı savunmada Osayi, Becao, Djiku ve Ferdi dörtlüsünün hızla geri gelip pozisyon almalarını istiyor.

Spor Haberleri

Real Madrid, La Liga'da 36. Şampiyonluğunu Kutladı: Madrid Coşkulu Taraftarlarla İnledi!
Sinan Engin Karagümrük Galatasaray maçını anlattı!
Fenerbahçe-Kayserispor Maçının Hakemleri Belli Oldu!
Fenerbahçe Beko, EuroLeague Final Four'u İçin NBA'den Hamle Yapıyor
Fenerbahçe'den Dev Transfer Hamlesi: 19 Yaşındaki Rokas Pukštas Gündemde!