Fenerbahçe Beko, Barcelona'yı Evinden Uğurladı!

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 30. haftasında kendi sahasında İspanya'nın Barcelona ekibini 88-74'lük skorla mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı. Fenerbahçe Beko, 22 Mart Cuma günü deplasmanda EA7 Emporio Armani Milan ile karşılaşacak..

Fenerbahçe Beko, Dorsey'in yakın mesafeden ve Pierre'in 3 sayı çizgisinin dışından bulduğu basketlerle 5-0'lık bir seri yakalayarak mücadeleye hızlı bir başlangıç yaptı. Calathes, ilk çeyrekte kaptığı topla THY Avrupa Ligi tarihinde 435 kezle en fazla top çalan oyuncu unvanını elde etti. Dorsey ve Guduric'in üst üste attığı sayılarla birlikte Barcelona molaya giderken, mola dönüşünde Hayes-Davis'in 3 sayılık basketiyle skor 19-6 oldu. İlk periyodu Fenerbahçe Beko, 23-11 önde tamamladı.

Sarı-lacivertli ekip, ikinci çeyreğe hızlı bir başlangıç yaparak Wilbekin, Biberoviç ve Sertaç Şanlı'nın basketleriyle 9-0'lık bir seri yakaladı ve skoru 32-11'e getirdi. Calathes'in 3 sayılık basketiyle farkı 25 sayıya yükselten Fenerbahçe Beko, ilk yarıyı 46-25 önde kapattı.

İkinci yarıya etkili başlayan ekip Barcelona oldu ve farkı 17 sayıya indirdi: 49-32. Çeyreğin ortasında pota altında üstünlük kuran Barcelona, skoru 55-44'e getirdi. Kalan sürede Laprovittola'nın 3 sayılık basketleriyle farkı 5 sayıya indiren Barcelona, skoru 62-57 yaptı.

Müsabakanın son bölümünde Fenerbahçe Beko, Vesely'nin basketiyle başladı ve Wilbekin'in serbest atışlardan bulduğu sayılarla farkı açarak 88-74'lük galibiyeti elde etti.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko, 30. maçında 19. galibiyetini alırken, Barcelona ise 10. kez mağlup oldu. Bir sonraki maçında Fenerbahçe Beko, 22 Mart Cuma günü deplasmanda EA7 Emporio Armani Milan ile karşılaşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Galatasaray'da 6 milyon euroluk bir ayrılık yaşanıyor! Eyüpspor'a transfer oluyor
Stefan Kuntz'un A Milli Takım'dan ayrılmasının ardından resmen duyurulan yeni işi herkesi şaşırttı!
Arda Güler'in Vedası!
Süper Lig'de disiplin seferberliği: 8 Kulüp PFDK'ya sevk edildi
Sürat Kargo, A Milli Futbol Takımı'nın yeni sponsoru! Formalar hazır!