Fenerbahçe Boban Marjanovic transferini resmen duyurdu

Fenerbahçe Beko, Sırp pivot Boban Marjanovic ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. 2.24 metre boyundaki Marjanovic, Avrupa’da Kızılyıldız ve NBA’de Spurs, Pistons gibi takımlarda önemli başarılar elde etti. Yüksek performansı ve tecrübesiyle Fenerbahçe'yi güçlendirecek.

Fenerbahçe Beko, Sırp pivot Boban Marjanovic ile bir yıllık sözleşme imzalayarak kadrosunu güçlendirdi. 2.24 metre boyundaki Marjanovic, kariyerinde hem Avrupa hem de NBA'de önemli başarılar elde etti.

Basketbol kariyerine Sırbistan'ın Hemofarm takımında başlayan 36 yaşındaki Marjanovic, CSKA Moskova, Zalgiris, Nizhny Novgorod, Radnicki, Mega Vizura ve Kızılyıldız gibi Avrupa'nın önde gelen takımlarında forma giydi. Özellikle 2014-2015 EuroLeague sezonunda Kızılyıldız formasıyla gösterdiği performansla dikkat çekti. O sezon 16.6 sayı, 10.7 ribaund ve 25.7 verimlilik puanı ortalamaları yakalayarak EuroLeague'in en iyi beşine seçildi ve ribaund kralı oldu.

Marjanovic, 2015 yılında NBA'e adım atarak San Antonio Spurs, Detroit Pistons, Los Angeles Clippers, Philadelphia 76ers, Dallas Mavericks ve Houston Rockets gibi takımlarda oynadı. NBA'de toplam 362 maçta görev alarak maç başına 5.5 sayı ve 3.6 ribaund ortalamaları elde etti.

Sırbistan Milli Takımı ile de önemli başarılar kazanan Marjanovic, 2007'de U19 Dünya Kupası, 2008'de U20 Avrupa Şampiyonası ve 2017'de Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. Ayrıca 2019 Dünya Kupası'nda da milli takım forması giydi.

Marjanovic'in Avrupa ve NBA'deki deneyimi, Fenerbahçe Beko'nun kadrosuna önemli bir katkı sağlayacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.