Fenerbahçe TFF'ye şikayet etmişti: Hakem Cihan Aydın'ın FIFA kokartı elinden alındı

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Antalyaspor-Fenerbahçe maçını yöneten ve kararlarıyla tartışmalara yol açan hakem Cihan Aydın hakkında Türkiye Futbol Federasyonu bir karar aldı.

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Antalyaspor-Fenerbahçe maçını yöneten ve kararlarıyla tartışmalara yol açan hakem Cihan Aydın hakkında Türkiye Futbol Federasyonu bir karar aldı. 

Cihan Aydın’ın FIFA kokartı iptal edildi. Fenerbahçe'nin Türkiye Futbol Federasyonu'na şikayette bulunduğu Aydın’ın FIFA listesinde yer almadığı belirtildi. Türkiye Gazetesi'nden Ömer Faruk Ünal’ın haberine göre, TFF, Cihan Aydın’ı FIFA listesine dahil etmemek üzere karar aldı.

Bu hafta kendisine maç verilmedi. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nun aldığı bu karar, Türk futbolu gündeminde hızlı bir şekilde yayıldı. Ayrıca, Merkez Hakem Kurulu, Cihan Aydın'a Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında herhangi bir maç vermedi.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, basın toplantısında Cihan Aydın'ın performansına eleştiriler yöneltti ve "Bizim maçta VAR devre dışı kaldı! Maç 18.6 saniyede başladı! Türkiye'de bu kadar kısa sürede VAR incelemesi yapılabiliyor mu? Tabletten pozisyona bakarken maç başladı!" şeklinde konuştu.

Acun Ilıcalı, Cihan Aydın’ın MHK'de bir toplantıya kızının nickiyle katılmasına dair yapılan hatırlatmaya ise, "Hakem Cihan Aydın, bir toplantıya kızının ‘En büyük Galatasaraylı Mira’ nickiyle katılıyor. Buradan sonrasını ben konuşmayacağım artık! Bu sezon çok büyük bir skandal gibi görünmüyor, daha büyük skandallar yaşadık! Kızı Galatasaraylı, hakem de Galatasaraylı olursa ne olacak?" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.