Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Danabaş: 'Dünyanın en büyük spor kulübüyüz'

Fenerbahçe Opet, FIBA Kadınlar Süper Kupa’da Beşiktaş’ı 79-63 yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Danabaş, maç sonrasında güç farkına vurgu yaptı, Beşiktaş’ı tebrik etti ve taraftarların yokluğuna üzüldüğünü belirtti.

Fenerbahçe Opet, FIBA Kadınlar Süper Kupa maçında Beşiktaş’ı 79-63 mağlup ederek üst üste ikinci kez bu kupanın sahibi oldu.

Maç sonrası Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Danabaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Oyun anlamında bir güç farkının bulunduğunu vurgulayan Danabaş, "Dün ülkemiz adına talihsiz bir gündü. Tribünlerdeki olaylar kabul edilemezdi. Bu olayların sonucunda maç bugüne ertelendi. Bu tür olayların yaşanmaması gerekiyor. Beşiktaş’ı tebrik ediyorum; iyi mücadele ettiler ve buraya bileğinin hakkıyla geldiler. Ancak bir güç farkı vardı. Biz kalitemizi sahaya yansıttık. Beşiktaş’ın 91 numaralı oyuncusuna geçmiş olsun demek istiyorum; talihsiz bir sakatlık yaşadı. Bugünün MVP’si olan Gabby Williams da Seattle’dan takım arkadaşı. Ona da geçmiş olsun diliyorum."

Maçın gidişatına dair de değerlendirmelerde bulunan Danabaş, "İlk üç periyot beklediğimizden daha zor geçti. Biz, kalite olarak güçlü bir kadroya sahibiz. Hedefimiz yine EuroLeague ve Türkiye şampiyonluğu. Diğer iki kulvarda, Cumhurbaşkanlığı kupası ve Türkiye kupasında kupayı müzemize getirmek en büyük amacımız. Bu doğrultuda kadromuzu kurduk. Beklediğimiz bir direnç vardı ve kendi kalitemize yakışmayacak bir oyun oynadık. Fakat daha sonra açıldık, bu çok normaldi. Bir lig maçıydı ve bu da ikinci maçımız. Takımımız tam olarak hazır değil; zaten üç oyuncumuz son üç günde takıma katıldı."

Danabaş, takımın geleceği hakkında umutlu konuşarak, "Bir antrenmanla maça çıkan oyuncularımız oldu. Daha iyi günler yaşayacağız, daha iyi oyunlar oynayacağız. Ben hocamızı, oyuncularımızı, genel menajerimiz Nalan Ramazanoğlu’nu, tüm teknik ve idari kadroyu tebrik ediyorum. Bu kadronun kurulmasında her türlü desteği veren Sayın Başkanımız Ali Koç’a ve yönetim kurulumuza ayrıca teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Karşılaşmada taraftarların olmaması konusunda ise tek üzüntüsünü dile getiren Kemal Danabaş, "Bu ikinci Süper Kupa. Süper Kupa’yı Türkiye’ye getiren ilk takım Fenerbahçe Kadın Basketbol Şubesi. Bugün üst üste ikinci kez kazandık. İki EuroLeague şampiyonluğunu üst üste aldık. Her zaman söylüyoruz, dünyanın en büyük spor kulübüyüz. Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Şubesi, benim tezime göre, takım sporları arasında tartışmasız en başarılı şube. Hedeflerimiz var ve bu hedefler doğrultusunda sürekli çalışıyoruz. Bu camianın daha çok zaferler yaşatacağına inanıyoruz. Taraftarımızı mutlu edeceğiz. Tek üzüntüm, böyle bir kupayı boş tribünler önünde kaldırmak. Biz isterdik ki taraftarımız burada olsun ve onlara armağan edelim. İnşallah bir dahaki sefere." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.