Fenerbahçe'nin En-Nesyri transferinde kriz yaşanıyor! Suudi Arabistan'dan da talipler çıktı

Fenerbahçe'nin santrafor transferinde kesin gözüyle bakılan En-Nesyri ismi, gecikme nedeniyle kuşkulara yol açıyor. Faslı oyuncuya Suudi Arabistan kulüplerinin de ilgi gösterdiği öğrenildi.

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Graz kentinde sürdürüyor. Sarı-lacivertliler dün oynadıkları hazırlık maçında 1-1 berabere kaldı. EURO 2024 nedeniyle tam kadro çalışmalara başlayamayan Fenerbahçe’de transfer beklentisi devam ediyor. Başkan Ali Koç, kongre döneminde yıldız oyuncuların takıma katılacağını duyurmuştu. Asbaşkan Acun Ilıcalı ise katıldığı bir televizyon programında, Mourinho’nun listesindeki ilk oyuncunun transferinde sona yaklaştıklarını belirtti.

EN-NESYRİ TRANSFERİNDE SON DURUM

Geçtiğimiz günlerde Sevilla ile anlaştığı haberleri çıkan En-Nesyri transferinde belirsizlik devam ediyor. Fenerbahçe'yi takip eden muhabirler, oyuncunun gelmesine kesin gözüyle bakarken, yabancı basında farklı gelişmeler yer alıyor. Dünyaca ünlü gazeteci Fabrizio Romano, "Fenerbahçe, En-Nesyri ile pazarlıklara devam ediyor. Suudi Arabistan'dan da oyuncuya yoğun bir ilgi var." şeklinde açıklama yaptı.

EN NESYRİ'NİN KARİYERİ

En Nesyri, 1 Haziran 1997'de Fas'ta doğdu. 1,92 metre boyu ve etkili sol ayağıyla dikkat çeken Faslı futbolcu, kariyerine Fas'ın Mohammed VI Futbol Akademisi'nde başladı. 2015 yılında İspanyol ekibi Malaga'ya transfer oldu ve burada 41 maçta 5 gol kaydetti. 2018'de 6 milyon Euro bonservis bedeliyle CD Leganés'e transfer olan En Nesyri, Leganés formasıyla çıktığı 53 maçta 15 gol attı. 

Ardından, 20 milyon Euro karşılığında Sevilla'ya transfer olan En Nesyri, burada 4 yıl boyunca 196 maçta 73 gol ve 7 asistlik performans sergiledi. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 20 milyon Euro olan oyuncu, en yüksek piyasa değerine (40 milyon Euro) 2021'de ulaştı. Faslı futbolcunun kariyerinde Malaga, CD Leganés ve Sevilla gibi önemli kulüpler yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.