Fenerbahçe'nin Eski Teknik Direktörü Pereira, 465 Bin Euro Kazandı!

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Vitor Pereira, Brezilya'nın Corinthians kulübüne karşı açtığı tazminat davasını kazandı. Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Pereira'nın 465 bin Euro alacağını belirleyerek, bu süreçteki haklılığını tescilledi.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Vitor Pereira, Brezilya'nın Corinthians kulübüne karşı açtığı tazminat davasını kazandı. İsviçre'deki Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Pereira'nın 465 bin Euro alacağına hükmetti.

ALACAKLARINI TALEP ETTİ

Pereira, Şubat 2022’de göreve başladığı Corinthians ile yıl sonuna kadar sözleşmeli olarak çalıştı. Görev süresi boyunca kalan alacaklarını talep eden Pereira, öncelikle FIFA’ya başvurmuş ve burada olumlu sonuç elde etmişti. Ancak Corinthians, bu karara itiraz ederek davayı CAS’a taşımıştı.

PERFORMANSI DİKKAT ÇEKTİ

Corinthians takımı altında 64 maçta 26 galibiyet, 21 beraberlik ve 17 yenilgi alarak çalışmasına son verilmişti. Bu süreçte performansı dikkat çekmiş, ancak kulübün ekonomik sıkıntıları nedeniyle yollar ayrılmıştı. Pereira, şu anda Suudi Arabistan’ın Al Shabab takımının teknik direktörlüğünü yaparak kariyerine devam ediyor.

CAS’IN KARARI ÖNEMLİ BİR MİLAT

CAS’ın Pereira lehine verdiği karar, hem antrenör için önemli bir mali kazanç sağlarken hem de kulüplerin sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Pereira, futbol dünyasında tecrübeleriyle dikkat çeken bir isim olarak kariyerine devam ederken, bu dava onun için önemli bir dönüm noktası oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.