Fenerbahçe'nin Tazminat Talebi: 1.856 Milyar TL!

Fenerbahçe Spor Kulübü, 3 Temmuz 2011'deki şike soruşturması nedeniyle devlete tazminat davası açtı. Kulüp, 100 milyon TL manevi, 50 milyon Euro (yaklaşık 1 milyar 756 milyon TL) maddi zarar talep etti. Ayrıca itibarının iadesini de mahkemeden istedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü, 3 Temmuz 2011 tarihli şike soruşturması sürecinde yaşadığı zararlar için devlet hazinesine dava açtı. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, kulübün 100 milyon TL manevi, 50 milyon Euro maddi tazminat talep ettiği belirtildi. Toplam tazminat talebinin 1 milyar 856 milyon TL olduğu ifade edildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, dilekçede Fenerbahçe'nin Türkiye'nin köklü futbol kulüplerinden biri olduğu vurgulandı. Kulübün hem yurt içinde hem de yurt dışında 25 milyondan fazla taraftarı bulunduğu ve Türk sporuna 100 yılı aşkın süredir önemli katkılar sağladığı aktarıldı.

Dilekçede, 3 Temmuz sürecinin detaylı olarak anlatıldığı ve İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından Fenerbahçe ile bağlantılı kişilerce şike iddialarının öne sürüldüğü belirtildi. Kulübün bu dönemde büyük maddi ve manevi kayıplar yaşadığı, Avrupa kupalarına katılamadığı için telafi edilemez zararlar gördüğü ifade edildi.

Fenerbahçe, ödeme tarihindeki kur üzerinden euronun 3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle hesaplanarak TL karşılığını talep etti. Ayrıca TL olarak istenen tazminatın da yasal faiziyle birlikte ödenmesini mahkemeden talep etti. Kulüp ayrıca itibarının iadesini de mahkemeden istediği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.