Fenerbahçe’ye Darbe! Saben Lee, Maccabi Tel Aviv’de!

Scottie Wilbekin'in sakatlığı sonrası Saben Lee'yi kadrosuna katmayı planlayan Fenerbahçe, Maccabi Tel Aviv'in devreye girmesiyle planlarını değiştirmek zorunda kaldı.

Fenerbahçe, Scottie Wilbekin’in sakatlığının ardından hızla yeni bir oyun kurucu arayışına girdi. İlk tercihleri Manisa Basketbol’un Amerikalı oyuncusu Saben Lee oldu. Lee, Manisa'da iyi bir performans sergilemiş ve Fenerbahçe için uygun bir seçenek olarak görülmüştü. Ancak, bu plan beklenmedik bir gelişme ile bozuldu.

MACCABI'DEN SÜRPRİZ HAMLE


İsrail'in Euroleague temsilcisi Maccabi Tel Aviv, Wilbekin'in sakatlığı sonrası Lee’yi radarına alan Fenerbahçe'den önce davranarak oyuncunun serbest kalma bedeli olan 150 bin euro’yu ödedi. Lee, yalnızca bir maç oynadığı Basketbol Şampiyonlar Ligi’nden hızlı bir şekilde Euroleague’e transfer oldu. İsrail ekibi, birçok oyuncusunun güvenlik nedeniyle ülkeyi terk etmesinin ardından kadrosunu güçlendirme çabalarına hız verdi.
NBA'de dört sezon boyunca oynayan Saben Lee, bu sezon Manisa’da iki resmi maçta forma giymişti. Maccabi, oyuncuya sadece serbest kalma bedelini ödemekle kalmadı, aynı zamanda Lee'ye oldukça yüksek bir maaş teklif etti. Bu hızlı transfer süreci, Lee'nin Euroleague’de oynama şansını yakalamasını sağladı.

FENERBAHÇE'DEN YENİ HEDEF


Fenerbahçe, Wilbekin'in uzun süreli sakatlığı sonrası kadroya acil bir takviye yapma arayışında. Saben Lee transferinin gerçekleşmemesi sonrası sarı-lacivertlilerin yeni hedefi NBA patentli Dennis Smith Jr. oldu. Ancak bu oyuncu için de Maccabi’nin devrede olduğu iddia ediliyor. Fenerbahçe'nin nasıl bir hamle yapacağı merak konusu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.