İstanbul'da kara para aklama ve belge tahrifatı soruşturması kapsamında fenomenlerin tutuklandığı operasyonun görüntüleri ve yeni detayları ortaya çıktı.
İstanbul Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suçtan elde edilen malvarlığının değerini aklamak, resmi belgelerde tahrifat yapmak" suçundan yeni soruşturma başlatıldı.
Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Emniyeti Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinde İstanbul'dan 25 ilde eş zamanlı soruşturma gerçekleştirdi.
Teknik ve fiziki soruşturmanın sonunda aralarında Neslim Güngen ve İnanç Güngen'in de bulunduğu çok sayıda şüpheli, daha sonra tutuklanan 134 kişinin adreslerine yapılan baskınlarla tutuklandı.
Bugün operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Çok miktarda kartuş, narkotik, uyuşturucu, kozmetik, nakit para, sahte uygunluk belgesi düzenlendiği, epilasyon, popo kaldırma, bölgesel zayıflama, selülit aletleri, buhar makinelerinin olduğu tespit edildi.
Aralarında sıkılaştırıcı makineler, cilt bakım makineleri ve yağ kırıcıların da bulunduğu tıbbi ekipmanlara el konulduğu öğrenildi.
Ülke genelinde 50 güzellik salonu ve franchise sahibi olan tanınmış sosyal medya fenomeni Neslim Güngen ve İnanç Güngen'in sahte usta unvanı vererek açılışlarına aracılık ettiği tespit edildi.
Aynı zamanda, UTS kaydı olmadan, sahte CE belgesi verilmesi gibi mevzuata aykırı olarak üretilen cihazlar, ülke genelinde toplam 44 ihmal ve yaralanma vakasına yol açarken, açık kaynaklarda da benzer içeriklerin yer aldığı belirtildi.
Gayrimenkul devri yoluyla kara para aklamayı amaçlayan bir eyleme karıştığı ortaya çıktı.
Ankara'da sahte belge üreten kişilerin oluşturduğu sahte ustalık belgeleri ve kalfalık belgelerini 2.000 TL'ye hazırlayıp 20.000 TL'ye franchise'lara sattılar. Bakanlık ve kamu eğitim kurumlarıyla etkileşim halindeydi.
Sisteme kayıtlı belgelere göre Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak ürün takip sistemi belirlendi.
Ürünlerini UTS veri tabanına kaydetmedikleri, sahte CE sertifikalarının ise herhangi bir teknik dosya veya test süreci içermediği belirlendi. Suç gelirlerinin suç teşkil eden bir eyleme konu olması.
Neslim Güngen, franchise'dan hizmet alırken sağlığı bozulan bir müşterinin, ihmal nedeniyle zarar görmeden ticareti yapılan franchise'ın kaçak makine satışı yapan Güngen'e karşı dolandırıcılık yaptığı yönündeki şikayeti üzerine dava açıldı.
kurmak. NG Sıradan ticari nemlendiricileri hiçbir özel özelliği olmayan iplik yumaklarına benzettiler.
Etiket baskısı, gençleştirme ipliği vb.
ile kolajen iplik tedavisi.
Takma adla pazarlama yapıldığı ve müşterilerin dolandırıcılık mağduru olduğu ortaya çıktı. Ayrıca imtiyaz hakkı adı altında franchise sözleşmesi yapmak isteyenlerden büyük meblağlar talep edilmekte ve bu ödemeler bankalar aracılığıyla değil, taşınır, gayrimenkul veya gayrimenkullerin bedelsiz devri şeklinde yapılmaktadır. Telif bedeli olarak ücretsiz olarak devralınan mülkler, suça karışan galeri satıcıları ve emlakçılar tarafından vergi suçlarına tabidir.
Bunun kara para aklamayla bağlantılı ceza gerektiren bir suç olduğu belirlendi. Parasal işlemlerin toplam tutarı 1,5 milyar TL'dir. Neslim Güngen ve İnanku Güngen de sahte faturalarla yönetilen, sahte sözde ticari faaliyetlere konu olan şirketler arasında yer alıyor. İki şirket arasındaki hesap işlemlerinin toplam tutarı 1,5 milyar TL olurken, normlara aykırı olan bu hamlenin suç gelirlerini aklama amaçlı olduğu öne sürüldü.