'Fenomenler geçici hevesler' Fenomenlerle ilgili özenti ve hevesler!

Türk Dil Kurumu Bilim Kurul Üyesi Prof. Dr. Recep Toparlı açıklamalar yaptı! Sosyal medya fenomenlerine duyulan ilgi özenti ve hevesler boş!! Özentinin geçici hevesler olduğunu söyledi ve gençlerin kendi...

Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Toparlı, sosyal medya fenomenlerine olan ilgi ve heyecanın geçici bir heves olduğunu, gençlerin tarih ve kültürlerinden lider örnekleri alması gerektiğini söyledi.

Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Toparlı, sosyal medya fenomenlerinin ve onlara olan ilginin geçici bir heves olduğunu vurgulayarak, "Ben bunlara moda diyorum. Gençliğin taklit uygulamalarıdır. Rol model aldığımız kişiler bellidir. Kendi mahallemizde bile eski tarihi ve dini örnek alıyoruz. Yani internette ya da sosyal medyada gördüklerimizi karşılaştırıp kendimizde geçici bir etki bırakıyoruz. Hatta ona "Tanrı" adını bile verdi. dediler. Ben; Bu sözü kabul etmiyorum. Bunu kullanmak doğru değil. Liderleri alıyoruz, onları lider olarak görüyoruz. Bunlar geçicidir. Pek üzgün değilim. Bu genç en kısa zamanda gerçeği görecektir. Liderlik ettikleri insanları tanırlar. Zaten biliyorlar ama bu geçici heyecan, çevreye ve sosyal medyaya, internet kirliliğine bağlı olarak onları o şekilde kullanmaya itiyor. Ama ben genç adama şunu söylüyorum; Bu genç, eğer sosyal ağları ve interneti doğru kullanırsa gerçekten değerli bir gençtir. Onları eleştirmeye asla izin vermiyoruz. Geleceğimizi onların ellerine emanet ediyoruz. Yaptığımız sadece bir uyarıdır. "Biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor." söz konusu fenomenler hakkında çarpıcı açıklamalar..

Fenomenlerin ilgi ve özenti odağı olmasından büyük rahatsızlık duyarak; yaoilan bu açıklamalar da sosyal medya gündeminde büyük yankı uyandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Öğretmenler yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
Öğretmenler yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
Özel okullarda fiyat artışı sürüyor: Kademeli geçişlerinde zam sınırı yok
Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2024 TR-YÖS/1) yarın yapılacak
Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2024 TR-YÖS/1) saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek?