Ferdi Kadıoğlu neden Brighton'a transfer olduğunu açıkladı!

Fenerbahçe'den rekor bonservisle Brighton'a transfer olan Ferdi Kadıoğlu, Ipswich Town karşısında ilk maçına çıktı. 68. dakikada oyuna giren Ferdi, %83 pas isabetiyle dikkat çekti.

Fenerbahçe'den rekor bir bonservis bedeliyle Brighton'a transfer olan milli yıldız Ferdi Kadıoğlu, yeni takımındaki ilk maçına Ipswich Town karşısında çıktı. 68. dakikada oyuna dahil olan Ferdi, topa 26 kez dokunarak %83 pas isabet oranı yakaladı.

Ferdi, The Athletic'ten Andy Naylor'a özel açıklamalarda bulundu. Öncelikle Philip Cocu dönemiyle ilgili düşüncelerini paylaşan milli futbolcu, "İlk sezonda sadece bir maç oynadım. 'Bu doğru değil' diye düşündüm. Cocu ile Hollandaca konuşuyorduk, bu yüzden iletişim kolaydı ama iki ya da üç ay içinde görevden alındı." dedi.

Hollanda'dan İstanbul'a geçişinin büyük bir adım olduğunu vurgulayan Ferdi, "Hollanda'nın küçük bir şehrinden İstanbul'a gelmek kolay değildi. Yeni bir takım, yeni bir oyun tarzı… Her şey yeniydi. Uyum sağlamak için zamana ihtiyacım vardı. Başardıklarımdan dolayı mutluyum. Yeteneklerime inanmaya devam ettim ve sonunda her şey yoluna girdi." ifadelerini kullandı.

Jose Mourinho hakkında da konuşan Ferdi, "O, kazanmayı seven birisi. En önemli şey maçı kazanmak. Bunu başarmak için bazı taktikleri var. Ondan öğrendiğim en büyük ders, oyun yönetimi. Eğer 1-0 öndeyseniz ya da zor bir maç oynuyorsanız, bazı durumlarda akıllı olmak gerekiyor." dedi.

Fenerbahçe'den bahseden Ferdi, Brighton'ın planının ilginç olduğunu belirterek, "Altı yıl boyunca Fenerbahçe'de kaldım. Taraftarlar beni seviyor, kulübü gerçekten seviyorum. O taraftarların önünde oynamak harikaydı, özellikle büyük maçlarda. Ama Türkiye ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından daha büyük bir lige adım atmanın zamanı gelmişti. Brighton'ın planı gerçekten çok ilginçti; oyuncuların burada daha fazla gelişebileceğini gösterdiler. Teknik direktör çok netti. Burada olduğum için mutluyum." dedi.

Ferdi, "Türkiye'de üç günde bir maç oynamaya alışmıştım çünkü Avrupa'da da mücadele ediyorduk. Ancak burada maç sırasındaki yoğunluk çok daha fazla, bu yüzden en büyük fark bu olacak." şeklinde konuşmasını tamamladı.

Brighton Teknik Direktörü Fabian Hürzeler ise Ferdi Kadıoğlu hakkında, "Ferdi harika bir karakter. Her zaman kendisini geliştirmeye çalışıyor. Brighton'a geldi ve pozitif bir hava getirdi. Bu gerçekten çok önemli. Hem saha içinde hem de dışında Brighton ailesine mükemmel bir şekilde uyum sağladı." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.