Feribot Yangını Koh Tao'da Panik Yarattı: Turistler Denize Atladı

Tayland'ın Koh Tao adası yakınlarında bir feribotta çıkan yangın panik yarattı, turistler denize atladı. Polis ve sahil güvenliği 97 turisti ve 11 mürettebatı kurtardı. Yangının sebebi araştırılıyor.

Tayland'ın turistik Koh Tao adası civarında bir feribotta çıkan yangın, panik yaratarak turistleri denize atmak zorunda bıraktı. Polis ve sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan yolcular arasında dumandan etkilenenler de vardı. Olayın sebebi henüz belirlenmedi ve soruşturma devam ediyor. Koh Tao, 2014 yılında yaşanan bir cinayetle ünlenmiş ve "Ölüm Adası" olarak tanınmıştır.
Tayland'ın turistik Koh Tao adası civarında yaşanan bir trajedi, bir feribotun makine dairesinde çıkan yangınla başladı. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, düzinelerce sırt çantalı gezgin yangın nedeniyle panikleyerek kendilerini denizin soğuk sularına atmak zorunda kaldılar. Polis ve sahil güvenlik ekipleri, gemide bulunan 97 turisti ve 11 mürettebatı kurtararak daha fazla zararın önüne geçti. Ancak, yangının etkisiyle dumandan etkilenen birçok yolcu hastaneye kaldırıldı.Koh Tao Polis Karakolu amiri Chokchai Sutthimek, olayla ilgili yaptığı açıklamada, yangının Ko Jaroen 2 adlı bir gece feribotunda meydana geldiğini belirtti. Yangın, teknenin deniz ortasında seyir halindeyken ve Koh Tao'daki iskeleye yaklaşırken makine dairesinde başladı. Bu ani olay nedeniyle yolcular arasında büyük bir panik yaşandı ve bazıları denize atlayarak kurtulmaya çalıştı. Ancak, sahil güvenlik ekipleri tarafından hızla müdahale edilerek denizden kurtarıldılar.Soruşturma devam ediyor ve yangının çıkış nedeni henüz belirlenmedi. Koh Tao'daki yetkililer ve feribot operatörlerinden alınacak raporlarla birlikte, olayın kökeni ve sorumlularıyla ilgili daha fazla bilgi ortaya çıkması bekleniyor.Bu olay, Koh Tao'nun talihsiz bir ün kazanmasına neden olan daha önceki olaylara ekleniyor. Ada, 2014 yılında İngiliz sırt çantalı gezginler Hannah Witheridge ve David Miller'ın öldürülmesinin ardından "Ölüm Adası" olarak anılmaya başlandı. O zamandan beri, adada açıklanamayan birçok turist ölümü yaşanması, adanın lanetli olduğu düşüncesini pekiştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD’li rapçi canlı yayında yanlışlıkla kendisini vurdu
ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!