Fernando Santos ile Beşiktaş'ta Tarihi Başarı: 51 Yıl Sonra Tekrarlandı!

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Konyaspor'u 2-0 mağlup ederek puanını 43'e yükseltti. Portekizli teknik adam Fernando Santos yönetimindeki Beşiktaş, bu galibiyetle 51 yıl aradan sonra tarihi bir başarıya imza attı.

Rıza Çalımbay ile yaşanan ayrılığın ardından Beşiktaş'ın başına geçen Portekizli teknik adam Fernando Santos, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında kümede kalma mücadelesi veren Konyaspor'u konuk etti. Beşiktaş, sahadan 2-0 galip ayrılarak puanını 43'e çıkardı ve Santos, Beşiktaş tarihinde bir ilke imza attı.

FERNANDO SANTOS, BEŞİKTAŞ'IN 51 YIL SONRAKİ GOL YEMEYEN İKİNCİ TEKNİK DİREKTÖRÜ OLDU

Opta'nın verilerine göre; Beşiktaş'ın 69 yaşındaki teknik direktörü Fernando Santos, Süper Lig tarihinde Beşiktaş'ın iç sahada çıktığı ilk dört maçında gol yemeyen ikinci teknik direktör olarak tarihe geçti. Daha önce bu başarıya 1972-1973 sezonunda Horst Buhtz imza atmıştı. Santos, Buhtz'a ait bu başarıyı 51 yıl sonra tekrarlayarak Beşiktaş tarihinde özel bir yer edindi.

BEŞİKTAŞ'IN LİGLERDEKİ PERFORMANSI

Santos, Beşiktaş'ın başına geçtiği günden bu yana 7 karşılaşmada görev aldı. Bu maçlarda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan Santos'un yönetimindeki Beşiktaş, bu karşılaşmalarda 7 gol atarken kalesinde ise 5 gol gördü. Tecrübeli teknik adamın liderliğindeki Beşiktaş, ligin son haftalarına doğru kritik bir galibiyet elde etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Rıdvan Dilmen'den tepki çeken açıklama geldi! 1Fenerbahçe maçını izlemeyeceğim"
Tottenham, Raphinha İçin Barcelona'ya 70 Milyon Euro Teklif Hazırlıyor
Emre Belözoğlu: Ankaragücü'nün Tek Hedefi Önümüzdeki 6 Puandan Tam Puan Almak
Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal: Galatasaray Maçına Odaklandık!
Markus Gisdol: Konyaspor'un İyi Savaşı Galibiyeti Getirdi