Fernas Maden İşçileri Eylem İçin Toplandı, Polis Müdahalesiyle Gözaltına Alındılar

Üç haftadır iş koşullarının iyileştirilmesi ve haklarının korunması amacıyla eylemde bulunan Fernas Maden işçileri, bugün maden şirketinin önünde büyük bir protesto düzenlemeyi planladı.

FERNAS MADEN İŞÇILERI ANKARA’DA PROTESTO DÜZENLERKEN GÖZALTINA ALINDI

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası (Bağımsız Maden İş) üyesi Fernas Maden işçileri, sendikal haklar ve işçi sağlığı ve güvenliği talepleriyle 26 Ağustos’ta Manisa'nın Soma ilçesinde başlattıkları direnişi Ankara’ya taşıdı. İşçiler, AKP'nin Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde protesto düzenlemek istediler ancak polis müdahalesi sonucu gözaltına alındılar.

DİRANIŞ 23. GÜNÜNDE

Manisa’nın Soma ilçesinde Fernas Madencilik adlı şirkette çalışan ve Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na (Bağımsız Maden İş) üye olduktan sonra işten çıkarılan 7 işçinin başlattığı direniş 23. gününe girdi.

Ankara’ya taşıdıkları direnişte, işçiler dün Çalışma Bakanlığı önünde açıklama yapmayı başardılar. Ancak Meclis önünde nöbet tutmak isteyen işçiler, güvenlik güçleri tarafından engellendi. Bunun üzerine işçiler, Yüksel Caddesi’nden Madenci Anıtı önüne yürüyerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.