Fethiye ve Bodrum'da Düzensiz Göçmen Operasyonları: 26 Göçmen Yakalandı, 12 Göçmen Kurtarıldı

Fethiye açıklarında sahil güvenlik botu, 9'u çocuk 26 düzensiz göçmeni taşıyan bir lastik botu durdurdu; 1 kişi gözaltına alındı. Bodrum açıklarında ise motor arızası nedeniyle sürüklenen fiber teknedeki 12 düzensiz göçmen, sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Fethiye ilçesi açıklarında bir lastik botta 26 düzensiz göçmen yakaladığını ve göçmen kaçakçılığı şüphesiyle 1 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı. Bodrum açıklarında ise motor arızası nedeniyle sürüklenen bir fiber teknedeki 12 düzensiz göçmen kurtarılarak İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Fethiye ilçesi açıklarında görevli sahil güvenlik botu, hareketli fiber karinalı bir lastik botu durdurdu. Lastik botta, 9'u çocuk olmak üzere toplam 26 düzensiz göçmen bulundu. Ayrıca, göçmen kaçakçılığı şüphesiyle 1 kişi de gözaltına alındı.

Bodrum ilçesi açıklarında ise düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir fiber tekne, motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunduğu bildirildi. Bu bilgi üzerine bölgeye sahil güvenlik botu sevk edildi. Ekipler, teknedeki 2'si çocuk toplam 12 düzensiz göçmeni kurtardı.

Kurtarılan düzensiz göçmenler, gerekli işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.