Fethullah Gülen, 15 Temmuz'dan hemen sonra 'HERO'yu yazmış!

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yargılandığı dava sırasında tutuklu bir sanığın "hero (kahraman)" yazan bir tişört giymesiyle ilgili yeni...

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yargılandığı dava sırasında tutuklu bir sanığın "hero (kahraman)" yazan bir tişört giymesiyle ilgili yeni gelişme yaşandı.

Oda TV'nin haberine göre, Fethullah Gülen'in cemaatin İngilizce yayın yapan dergisi The Fountain Magazine'de 'Hero' ile ilgili yazısının yer aldığı ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin hemen sonrasında Ağustos 2016'da yayımlanan sayısının kapağında, "Despair and Heroes" yani "Umutsuzluk ve Kahramanlar" manşeti yer alıyordu. Bu başlık, Gülen'in derginin dördüncü sayfasında yer alan yazısının da başlığıydı.

Söz konusu yazıda Gülen'in şu ifadelere yer verdiği aktarıldı:

"Bu kadar hayati bir oluşumun elbette kahramanlara ihtiyacı olacaktır. Davaları aşkına bencillik etmeyecek kadar kıymetli ve medeni kahramanlara. Her değişimi ve dönüşüm bir katmandan bir başka katmana adım atmaktır. Aşılmaz bir dağı aşmak gibidir. Ve böyle bir çaba tehlikeden muaf olamaz. En küçük ve basit girişimler bile çeşitli tehlikeler taşır. Bırakalım riskler alınacak yolun büyüklüğü yanında birer küçük ayrıntı olarak kalsın.

Ne olursa olsun bu dünyaya şahsi mutluluğumuzu gerçekleştirmek ve sonuna kadar yaşamak için gelmedik. Eğer böyle niyetler taşırsak, bundan azad oluruz. Çevremizdekilere, özellikle de gelecek nesillere saadeti müjdelemek için dünyevi zevklere elveda demeliyiz. Bu varoluşumuzun en kutlu görevidir. (...)

Bugün her medeniyetin kahramanlara ihtiyacı vardır. Ve bu andan itibaren bu daima böyle olacaktır.  Bugün fırtınalar ve hastalıklarla sarsılan dünyamız eski gül rengi günlerine, dolunay gecelerine, dirilişin gerçekleşeceği köpüklenen aşk bulutlarına bu kahramanların meziyeti sayesinde ulaşacaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

ATM'lerde Küçük Banknot Krizi: 20, 10 ve 5 TL'lik Banknotlar Kabul Edilmiyor!
Küçükçekmece'de Çocuğun Ölümüyle İlgili Verme Süreci Başladı
Adana'da Çiftlik Operasyonu: Silah ve Firariler Ele Geçirildi
Kalkım Belediye Başkanı Zeynep Çelik, AK Parti Milletvekili Ayhan Gider'i Ziyaret Etti
Emekli Maaşları Temmuz'da Artıyor! Ali Tezel Rakamları Açıkladı!