Fethullah Gülen'in verdiği şifre çözüldü!

Fethullah Gülen’in yayımlanan son konuşmasında kullandığı ifadeler dikkat çekmişti. Yaptığı konuşmada telsiz üzerinden örnek veren Gülen'in “di-di-dâ-dıt, dâ-dâ-dıt, dıt-dıt-dıt, dâ-dâ-dıt'' şeklinde sesler çıkarması...

Fethullah Gülen’in yayımlanan son konuşmasında kullandığı ifadeler dikkat çekmişti. Yaptığı konuşmada telsiz üzerinden örnek veren Gülen'in “di-di-dâ-dıt, dâ-dâ-dıt, dıt-dıt-dıt, dâ-dâ-dıt'' şeklinde sesler çıkarması yeni bir tartışma yarattı. 

Askerlik döneminde acemilik eğitimini Mamak'taki Muhabere Okulu'nda alan ve ardından telsiz istihbaratçısı olarak İskenderun'da görev yapan Gülen'in son konuşmasında çıkardığı seslerin herhangi bir anlamı olup olmadığı merak konusu haline geldi. 

ÇIKARDIĞI SESLER NE ANLAMA GELİYOR

Gülen tarafından çıkarılan sesler Mors alfabesine göre "fg-sg" anlamına geliyor. (..-.  --.  ...  --.) Gülen'in bu sesleri bilinçli olarak mı yoksa 'rastgele' mi çıkardığı ise merak konusu.

GÜLEN NE DEMİŞTİ

Gülen, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı: "Sürekli şerâre üreten… ''Şerr’ kelimesi, ''hayr’ın zıddıdır. Fakat ''şerâre’ kelimesini de kullanırız; Frenkçe’den geçme bir kelime bu. Telsizde, sinyaller içinde, o sinyalleri karıştırma adına, birileri devreye girer; siz, ''di-di-dâ-dıt, dâ-dâ-dıt, dıt-dıt-dıt, dâ-dâ-dıt’ filan, bunları doğru almayasınız diye, araya girerler, sinyalleri bozarlar. Yeniden bir kalibrasyondan geçirme lüzumunu duyarlar"

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

H.K.G. davası: Sanıklar yeniden hâkim karşısında
Altı üstü kıytırık eski bir siyasetçisin
Her 10 polisten üçü intiharı düşünüyor
Sinan Ateş iddianamesinde cinayetin sebebi yazmıyor
Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!