FETÖ itirafçıları 133 kişinin adını savcılığa verdi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün Kara ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma’daki gizli yapılanmasına yönelik 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı aldı. 33 kişi gözaltına alındı. İfade veren 12 kişi, 133 FETÖ mensubunun adını verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ’nün Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki gizli yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmada, 8'i gizli yönetici olmak üzere 46 şüpheli hakkında 8 Ekim'de gözaltı kararı çıkarmıştı. 

Şüphelilerin, örgütün iletişim yöntemlerinden biri olan "kontörlü sabit hatlar" aracılığıyla iletişim kurdukları belirlenmişti. Bu kapsamda, 33 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında muvazzaf subay, astsubay, uzman çavuşlar ve çeşitli kamu kurumlarında çalışan kişiler yer aldı.

Emniyet işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edilen zanlılar, soruşturmayı yürüten savcılara ifade verdi. Savcılıkta etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan 12 kişi, FETÖ mensubu olduğunu bildikleri 133 kişinin adını savcılığa bildirdi.

İfade işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 29'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.