'FETÖ'cü değiliz' diye iş makinelerinin önüne yattılar

Malatya'da geçtiğimiz aylarda belediyeye ait olan eski köy garajı ihale ile satılırken bugün gece geç saatlerde belediye ekipleri yıkımını başlatmaları için iş makinelerini gönderdi. Şoförler ise yıkıma engel olmak için...

Malatya'da geçtiğimiz aylarda belediyeye ait olan eski köy garajı ihale ile satılırken bugün gece geç saatlerde belediye ekipleri yıkımını başlatmaları için iş makinelerini gönderdi. Şoförler ise yıkıma engel olmak için kendilerini iş makinalarının önüne attı.

Malatya Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından yıkımı başlatılması için iş makineleri eski köy garajına gönderildi. Bunu gören İlçe ve köy dolmuş firmalarının şoför ve yetkilileri iş makinelerinin önüne yatarak 'biz 15 Temmuz tankların önüne yattın burada da iş makinelerinin önüne yatarız. Biz ekmeğimizin peşindeyiz biz FETÖ'cü terörist değiliz." ifadelerini kullanarak sinir krizleri geçirdiler.

Belediye tarafından yapılan yeni ilçe ve köy terminalinin çevreyolunun altında kaldığı için kabul etmeyen firmalar Büyükşehir belediyesinin geldiğini görünce kendilerini iş makinelerinin önüne attılar. Dolmuşçular ve Servisçiler Derneği Başkanı Mesut İnce üyelerini geri çekmeleri için defalarca uyarırken, şoförler ise 'buradan ölümüz çıkar biz çıkmayız' diyerek bağırdı. 1 saatlik bir bekleyişin ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Çevikkuvet, sivil polislerle ile birlikte garajlarının yıkılmaması için engel olmaya çalışan şoförler güçlükle garajdan uzaklaştırıldı. Direnişine devam eden şoförlerden kimisi oraya dökülen kumun üzerine uzanarak, 'benim ekmek teknem ben nasıl bırakayım burayıö dedi. Kimisi de baygınlıklar geçirdi.

'15 TEMMUZ'DA MEYDANLARDAYDIK, ŞİMDİDE EKMEĞİMİZ İÇİN MEYDANLARDAYIZ'
İş makinesinin üzerine Türk bayrağı asan servisçi "Biz Türk'üz, ülkemiz için 15 Temmuz darbe girişiminde de meydanlardaydık, şimdide ekmeğimiz için meydanlardayız, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ne dedi, 'meydanları boş bırakmayın' bizde boş bırakmıyoruz. Biz bu vatan için ölürüz ekmeğimiz içinde ölürüz. Biz Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi'yi de aradık oda dedi ki "Terk etmeyin orayı" ama bakın araçlar gelmiş bizim ekmek kapımızı yıkmaya, Cumhurbaşkanı, "Milletin üzerinin üstüne güç tanımam", ekmeğimizi elimizden alamazsınız. Öldürürseniz alırsınız. İsterseniz bize silah sıkın. Biz devletiz devlet bu, devlet millettir. Bir kaymakam bir vatandaşa sert konuştuğu için Cumhurbaşkanı o kaymakamı görevden aldı. Gelin benim üzerimi başımı yırtın bende sizi görevden aldırtayım" dedi.

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Şifa Mahallesi üzerinde bulunan Eski Köy garajında yıkımını engellemek için duran firma sahipleri güvenlik güçleri tarafından engellenirken, Malatya Büyük Şehir Belediyesine ait dozerler ve kepçeler tarafından yıkım başlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

4 Mayıs Burç Yorumları:Aşk Hayatınızda Beklenmedik Gelişmeler Yaşanabilir! Burcunuzu Neler Bekliyor
Britney Spears'tan sinir krizi geçirdiği iddiasına yanıtladı: 'Bu işin arkasında annem var'
İlk bölümünden beri milyonlarca insanı resmen ekrana kilitledi!: İşte 2 Mayıs reyting sonuçları!
Acının Sağlığa Zararları Ortaya Çıktı! Pul Biber Tüketimini Azaltın!
Muşmula: Doğanın Şifa Dolu Lezzeti