FETÖ'den tutuklu papazın 6 yıl önceki ses kaydı ortaya çıktı

Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre,  ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan iadesini istediği 10 Aralık'ta FETÖ'den tutuklu papaz Andrew Craig Brunson'a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydının...

Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre,  ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan iadesini istediği 10 Aralık'ta FETÖ'den tutuklu papaz Andrew Craig Brunson'a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydının metni yayımlandı. İddiaya göre kayıtta Brunson'ın bir gence ABD'de özel harp asker ve subaylarının kullandığı bir su arıtma cihazı, 5 gün aç kalması halinde bile yüksek kalori alabileceği haplar ile soğuk ve sıcağa dayanıklı özel bir fular verdiği anlaşılıyor. 

Haberde, 6 yıl öncesine ait olduğu öne sürülen ses kaydında "2016 yılında yaz aylarında büyük bir deprem olacak. Bunları önemli ve her an bulabileceğin bir yere sakla. O depremden sonra İstanbul ABD Konsolosluğuna benim yanıma gel" dediği ve bu sözlerin 15 Temmuz darbe girişimine atıf olduğu söyleniyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Trump papazın iadesini istemişti. Erdoğan, daha sonra Türkiye'de yaptığı bir konuşmada "Bir papaz da sizde var. Siz de onu bize verin" diyerek karşılık vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Takmayan trafiğe çıkamayacak: Araçlarda TTB zorunluluğu geliyor
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972'de neden idam edildi?
Kayseri'nin KAYBİS Projesi Uluslararası Akıllı Ulaşım Zirvesinde İlgi Odağı Oldu
Kayseri'de Yoğun İlgi: 11. Yeşilay Bisiklet Turu Tamamlandı
Sındırgı'da Yeni Terminal Projesi Tamamlanma Aşamasında