FETÖ'den yargılanan 'Ankara Kuşu' beraat etti

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve ilk duruşmada tahliye olan 'Ankara Kuşu' adlı Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar, davada beraat etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’ye ilişkin soruşturma kapsamında "Ankara Kuşu" isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle tutuklanan ilk duruşmada tahliye edilen Oktay Yaşar'ın beraatine karar verildi.

Oktay Yaşar hakkında hazırlanan iddianamede, Twitter hesabından 6 Nisan 2015'de "Gülen cemaatine yakın 4 isim bağımsız olarak seçime giriyor", 7 Şubat 2015'de "Gülen keşke dini cemaat yerine siyasi parti kursaymış" ve 3 Şubat 2015'de ise "Fetullah Gülen, gözyaşlarını tutamadı" şeklinde paylaşımlarda bulunduğunun tespit edildi. Oktay Yaşar’ın "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçundan 1.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İlk duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yaşar,  bugün ikinci kez hakim karşısındaydı.

Yaşar, savunmasında “Ben muhabirdim. Tamamıyla haber verme ve bilgilendirme amaçlı yapılmış paylaşımlardır. Bu nedenle bir kısım siyasi ve o dönemde benim attığım ‘tweet’lerle aynı görüşte olduğu ortadır. Atılan tweet’lerin örgüt propagandasıyla alakası yoktur. Be nedenle beraatime karar verilmesini talep ederim” ifadelerini kullandı.

Sanık ve avukatının esas hakkındaki savunmasının ardından mahkeme heyeti Yaşar hakkındaki kararını açıklayarak beraatine karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

FETÖ'ye Kapsamlı Darbe: Türkiye Genelinde KISKAÇ-14 Operasyonlarında 36 Şüpheli Yakalandı
"Yavru Köpeği Yediler" İddiası! Onlarcası Bir Arada Görüntülendi!
Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Manavgat'ta Safari Araçları Çarpıştı: 15 Yaralı
Erdoğan-Özel, AKP Genel Merkezi'nde görüşme yapacak