FETÖ'nün eski yurt müdürüne hapis cezası

Adana'da, FETÖ'nün kapatılan yurdunun eski müdürü A.Ç., "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın FETÖ ile bağlantılı faaliyetlerini ve ByLock kullanıcılığını göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kapatılan yurdunun eski müdürü hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Tutuklu sanık A.Ç., Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanığın avukatı da duruşmada hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, sanığın örgüt evlerinde kaldığını, Bank Asya hesaplarında FETÖ elebaşının talimatıyla olağan dışı bir artış olduğunu belirtti. Ayrıca, sanığın "mahrem imam"ların talimatları doğrultusunda hareket ettiğini, örgüt üyeliğinden hakkında işlem yapılan kişilerle irtibatlı olduğunu, ByLock kullandığını ve örgütsel toplantılara katıldığını ifade etti. Savcı, bu deliller ışığında sanığın ceza almasını talep etti.

Sanık, savunmasında FETÖ üyesi olmadığını ve örgütsel bir pozisyona sahip olmadığını öne sürerek tahliye ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.