FETÖ'nün hücre evlerine operasyon

İstanbul’da FETÖ’nün aktif yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli tutuklandı. Ekipler, örgüte üye oldukları belirlenen şahısların sahte kimlik kullandığını ve "gaybubet" evlerinde saklandığını tespit etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonda, FETÖ’nün aktif yapılanmasında yer aldığı tespit edilen 6 kişi tutuklandı. Şüphelilerin, sahte kimliklerle "gaybubet" evlerinde gizlendikleri ve operasyon sırasında 1,2 milyon lira değerinde altın ile dijital materyallerin ele geçirildiği bildirildi.

İstanbul’da FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 6 şüpheli tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin ortak çalışması sonucu, FETÖ’ye üye oldukları HTS ve ankesör kayıtlarıyla tespit edilen şüphelilerin, örgütün "güvenli ev" olarak bilinen "gaybubet" evlerinde gizlendiği belirlendi.

Şüphelilerin adli takibi atlatmak için sahte kimlik kullandığını tespit eden ekipler, 14 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde 1 milyon 200 bin lira değerinde altın ve birçok dijital materyal ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.