'FETÖ'nün malları hayır işlerinde kullanılacakmış!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, 'FETÖ' ile bağı bulunan 129 vakfın kapatıldığını ve bu kapsamda 2 binin üzerinde taşınmazın Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçtiğini belirterek, bu taşınmazlardan sağlanacak gelirin...

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, 'FETÖ' ile bağı bulunan 129 vakfın kapatıldığını ve bu kapsamda 2 binin üzerinde taşınmazın Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçtiğini belirterek, bu taşınmazlardan sağlanacak gelirin tamamının vatandaşlar için eğitim, sağlık ve sosyal yardım uygulamaları gibi hayır işlerinde kullanılacağını öne sürdü. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan vakıfların taşınmazlarının arasında, arsadan, tarladan başlayarak ticari fonksiyonları olan yapılara, dükkandan, mağazadan, markete, küçük imalathanelere kadar birçok gayrimenkul olduğunu söyleyen Ertem, 'Henüz ekonomik anlamda hiç kullanılmayan bir tarladan, arsadan ekonomik değeri çok olan, mal sahibi vakfına gelir getiren mülkler de var. Tarla, değirmen, yurt, okul, hastane bu mahiyette lokanta, market, mağaza, restoran gibi birçok gayrimenkul şu anda devredilenler arasında.' dedi.

'FETÖ İLE İLGİLİ BİR İFADE GEÇMİYOR'

Kapatılan vakıfların kuruluş amaçlarında 'FETÖ' ile ilgili bir ifadenin geçmediğini ve vakfiyelerinde eğitim, sağlık, hayır işleri gibi genel amaçların yer aldığını vurgulayan Ertem, "Bunların hepsi genel ifadeler olduğu için bizim de kendi vakfiye amaçlarımıza uygunluk arz ediyor. Yani sakın şöyle anlaşılmasın, 'Elde ettikleri gelirleri vakfiye doğrultusunda yine Fetullahçılara verecekler.' Yok öyle bir şey. Biz, oradaki genel amaç ne ise kendi amaçlarımızla da örtüştüğü için yol haritamız doğrultusunda o vakfiye gereklerini yerine getireceğiz. Temel bakış açımız bu." açıklamasında bulundu. 

'HAYRA YÖNELİK HARCAMA YAPACAĞIZ'

Vakıfların kuruluş felsefesinin hayır amaçlı olarak kullanılması olduğunu söyleyen Ertem, "Buradan elde ettiğimiz gelirler kesinlikle hayır amaçlı olarak kullanılacak. Ticari maksatla vakıf kurulmaz. O mülkü gelir getirici mahiyette kullanacağız ama o gelirin kesinlikle hayır şartına yönelik harcamasını yapacağız." diye konuştu. 

'BORÇ YÜKLENMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Kapatılan okullardaki öğrencilerin okul paralarının Vakıflar Genel Müdürlüğünce ödenmediğinin ve bu sürecin KHK'da net bir şekilde açıklandığını söyleyen, "Bir şekilde vakıftan alacaklı olanlar olabilir. Örneğin, restoran işleten, vakfın mülkünde kiracı olan birisi vakıftan alacaklı olabilir veya bu vakıf bir bankadan kredi kullanmış olabilir, bir başkasına çek, senet vermiş olabilir. Eğer vakıftan kaynaklanan bir borçsa onların Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ödenmesi gerekiyor. Ödeme de namütenahi değil o vakfın elindeki mülkün değeriyle uyumlu olması lazım. Eğer onun değerini aşıyorsa bizim artı bir borç yüklenmemiz söz konusu değil." sözlerine yer verdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara'ya meteorolojiden kırmızı alarm: 1 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
"Bütün emekçilerin CHP ile omuz omuza Taksim’de olmalarını diliyorum"
Diyanet'ten makam araçları için açıklama geldi: "Şehir dışı programı için kiralanıyor"
Ankara'da 1 Mayıs nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
SGK vurgununda yeni gelişme: 500 milyon liralık zarar ortaya çıktı, 14 kişi tutuklandı!