FETÖ/PDY Davası Yeniden Karara Bağlandı: Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'a Hapis Cezaları!

FETÖ/PDY davası kapsamında Yargıtay'ın bozma kararının ardından, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'a verilen hapis cezaları netlik kazandı. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Nazlı Ilıcak'a "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 5 yıl 3 ay ceza aldı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Yargıtay tarafından bozulan FETÖ/PDY davasında karar çıktı. Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek'in yeniden yargılandığı davada mahkeme, Nazlı Ilıcak'a 5 yıl 3 ay, Ahmet Hüsrev Altan'a 6 yıl 3 ay, Fevzi Yazıcı'ya 2 yıl 1 ay hapis cezası verirken, Yakup Şimşek'i ise beraat ettirdi.

SAVCI MÜTALAASINDA DETAYLAR

Mahkeme savcısının mütalaasına göre, Fevzi Yazıcı'nın 2024 Eylül ayında özel bir bankadan kredi çekerek Bank Asya'daki hesabına yatırarak terör örgütüyle iltisaklı olduğu belirtilerek, 15 bin lira kredi çekip Bank Asya'ya yatırmanın olağan bankacılık işlemi olmadığı ifade edildi. Savcı, Yazıcı'nın eylemlerinin silahlı terör örgütüne yardım etme suçunu oluşturduğunu aktardı. Ahmet Hüsrev Altan'ın ise darbe girişiminden sonra kapatılan bir gazetede yayın yönetmenliği yaptığı ve örgüt lehine bir internet sitesinde yazarlık yaptığı, HTS kayıtlarına göre örgütün üst düzey yöneticileriyle irtibatı bulunduğu belirtildi. Savcı, Altan'ın eylemlerinin silahlı terör örgütüne yardım etme suçunu oluşturduğunu ifade etti.

NAZLI ILICAK'A VERİLEN HAPİS CEZASI

Nazlı Ilıcak hakkında mütalaada, örgüte ait yayın organlarında uzun süre yazarlık yaptığı, 2012 yılında yazdığı kitabın örgütün görünür meşruiyetini sürdürmek için yazdığı, tanık ifadeleri ve HTS kayıtlarına göre örgütün üst düzey yöneticileriyle irtibat kurduğu ifade edildi. Mütalaada, Ilıcak'ın evinden ele geçirilen not defterinde örgüt mensuplarıyla ilgili notlar bulunduğu belirtildi. Mahkeme heyeti, Nazlı Ilıcak'a "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Davanın geçmişine bakıldığında, gazeteciler Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ile akademisyen Mehmet Altan'ın arasında bulunduğu 6 sanık, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin "Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs" suçundan 16 Şubat 2018'de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi daha sonra sanıkların eylemlerinin "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle hükmü bozmuştu. Yeniden yargılama sonucunda mahkeme, Ahmet Altan'a 10 yıl 6 ay, Nazlı Ilıcak'a 8 yıl 9 ay hapis cezası vermiş ve tahliyelerine karar vermişti. Bu karar Yargıtay tarafından bozulmuş, ardından yapılan yeni yargılama sonucunda verilen cezalar karara bağlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Demet Özdemir'den Tatil İsyanı! Hayranları Şokta!
Yarın İstanbul'da işe okula gidenler dikkat: Meteorolojiden kırmızı alarm geldi!
İTO duyurdu: İstanbul'da ekmeğe rekor zam!
Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'nde Tehlikeli Motosiklet Kazası
Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlarla mücadele için adım attı: 3,5 milyar TL ceza verilecek!