FETÖ'ye Büyük Darbe: Kıskaç-27 Operasyonunda 39 Gözaltı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde düzenlenen "Kıskaç-27" operasyonlarında 39 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Şüpheliler, örgütün çeşitli mahrem yapılanmalarında faaliyet gösterirken, ByLock kullanıcısı oldukları ve haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu tespit edildi.

FETÖ'ye yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde 17 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-27" operasyonlarında, 39 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonların Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak’ta gerçekleştirildiğini duyurdu.

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin, FETÖ'nün sözde "askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması, güncel yapılanması ve finans yapılanması" içinde faaliyet gösterdikleri belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin ankesörlü telefonlarla örgütle irtibat kurdukları, örgütün kripto iletişim programı ByLock'u kullandıkları ve haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu tespit edildi. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları başarıyla yürüten polis teşkilatını tebrik ederken, FETÖ'ye ve diğer terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.