FIA, Mercedes'in inceleme talebini perşembe günü görüşecek

Geçmişte sürücülerin birini pist dışına ittiği durumlarda ceza verilmişti ancak bu olaya herhangi bir ceza verilmedi. Hatta olay incelenmedi.

Lewis Hamilton, yarışın 48. turunda Max Verstappen'e 4. virajda atak yapmış ancak Hollandalı pilotun dışarı açılması sonucu pist dışına çıkmıştı.

Verstappen, yerini koruyabilmek adına geç frenle viraja iç taraftan girmeye çalıştı ve dışarı doğru açılarak, pist dışına çıktı. Ancak o noktada dış kısmında Hamilton vardı.

Geçmişte sürücülerin birini pist dışına ittiği durumlarda ceza verilmişti ancak bu olaya herhangi bir ceza verilmedi. Hatta olay incelenmedi.

Hakemler, yarışın o noktasında Verstappen'in ön araç görüntüsüne sahip değildi ve inceleme yapmama kararı alırken, bu görüntüleri seyretmediler.

Salı günü, Verstappen'in araç üstü görüntüsü ortaya çıktı ve Mercedes, bunu yeni delil olarak gösterip, olayın tekrar incelenmesini istedi.

Bugün bir açıklama yayınlayan FIA, inceleme talebi kapsamında Mercedes temsilcisini görüşmeye çağırdı. Bu kapsamda bir Mercedes temsilcisinin, 18 Kasım TSi 17:00'de video konferans yoluyla FIA'ya rapor vermesi gerekecek.

FIA, bu görüşmeyi, Mercedes'in elinde hakemlerin sahip olmadığı yeni bir kanıt olup olmadığını görmek için yapıyor. Araç üstü görüntüsü de olayın doğrudan kanıtı olduğu için, bu aşamayı geçmeleri oldukça muhtemel. (Kaynak. Kemal Şengül)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
Galatasaray'ın Efsanesi Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Son Halini Görenler Hayrete Düştü!
Ersun Yanal canlı yayında İsmail Kartal'ı hedef aldı!
İsmail Kartal Fenerbahçe Tarihinde Unutulmaz Bir İlke İmza Attı!
Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek