FIBA Avrupa Kupası'nda Türk Takımlarının Rakipleri Belli Oldu

FIBA Avrupa Kupası'nda Türk takımlarının rakipleri belli oldu. TOFAŞ, Bursaspor ve Aliağa Petkim gruplarında zorlu rakiplerle karşılaşacak. Gruplarında ilk sırayı alan 10 takım ve en iyi 6 ikinci turda yer alacak. Maçlar 24-27 Eylül'de eleme, 9 Ekim-13 Kasım'da grup aşamasında oynanacak.

FIBA Avrupa Kupası'nda Türk takımları TOFAŞ, Bursaspor ve Aliağa Petkim'in rakipleri belirlendi. TOFAŞ, A Grubu'nda Petrolina AEK, Lowen Braunschweig ve Şampiyonlar Ligi elemelerinde kaybeden bir takımla mücadele edecek. Bursaspor, B Grubu'nda Casademont Zaragoza ve eleme galipleriyle oynayacak, Aliağa Petkim ise D Grubu'nda Anwil Wloclawek ve Dinamo Banco di Sardegna ile karşılaşacak. Gruplarda ilk sırayı alan 10 takım ve en iyi 6 ikinci tura yükselecek.

FIBA Avrupa Kupası'nda Türk takımlarının rakipleri belli oldu:

TOFAŞ, A Grubu'nda Petrolina AEK (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi), Lowen Braunschweig (Almanya) ve Şampiyonlar Ligi elemelerinde Trepca (Kosova) ile Keravnos (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) eşleşmesinin mağlubuyla karşılaşacak.

Bursaspor, B Grubu'nda Casademont Zaragoza (İspanya), Şampiyonlar Ligi elemelerinde kaybeden bir takım ve FIBA Avrupa Kupası elemesindeki Anorthosis Famagusta (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) ile Visit Malta Starlites Naxxar (Malta) eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek.

Aliağa Petkim ise D Grubu'nda Anwil Wloclawek (Polonya), Dinamo Banco di Sardegna (İtalya) ve FIBA Avrupa Kupası elemesindeki Sporting (Portekiz) ile Spirou Basket (Belçika) eşleşmesinin galibiyle yer alacak.

Kupada 10 grupta toplam 40 takım bulunacak. Gruplarında ilk sırada yer alan 10 ekip ikinci tura yükselecek. Ayrıca, gruplarda ikinci olan en iyi 6 takım da ikinci tura geçecek. Eleme maçları 24-27 Eylül tarihlerinde, normal sezon grup maçları ise 9 Ekim-13 Kasım tarihlerinde oynanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.