Fico’dan Çarpıcı İddia: 'Ukrayna'nın NATO Üyeliği 3. Dünya Savaşı’nı Başlatır!

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Ukrayna'nın NATO üyeliğine karşı olduğunu belirterek, bu durumun dünya barışını tehdit ettiğini ifade etti. Diplomasi vurgusu yapan Fico, milletvekillerine onay vermemeleri gerektiğini söyledi.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, yaptığı son açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Slovakya ulusal televizyonu STVR’ye verdiği röportajda, Ukrayna'nın NATO üyeliği hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Fico, "Ukrayna'nın NATO üyeliği 3. Dünya Savaşı'nın başlangıç noktası olur" ifadesini kullandı ve bu durumun uluslararası barış için tehlike arz ettiğini vurguladı.

DİPLOMASİ VURGUSU


Ukrayna’nın NATO üyeliğine kesinlikle karşı olduğunu belirten Fico, bu konuda milletvekillerine onay vermemeleri gerektiğini telkin etti. Fico, Batı'nın çatışmayı körüklemekle suçlarken, savaşın çözümünün diplomasi ile sağlanması gerektiğini ifade etti. "Askeri çatışmaların son bulması için diyalog şart" diyen Fico, bu görüşlerini Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal ile yapacağı toplantıda da dile getireceğini kaydetti.

AMERİKA VE UKRAYNA İLE İLİŞKİLERİ


Fico, tutumunu ABD ve Ukrayna’dan gizlemediğini belirterek, bu konudaki kararlılığını yineledi. Başbakan, NATO’nun genişlemesinin getireceği risklerin altını çizerken, uluslararası güvenliğin sağlanmasında daha temkinli adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.