FIFA Başkanı Infantino’dan Net Mesaj: Futbolda Şiddet Olmamalı!

FIFA Başkanı Infantino, Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki şiddeti kınadı. Saha içi ve dışında şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, güvenli bir futbol ortamı çağrısında bulundu. Olaylara karşı kararlı tutum sergilenmesi ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.


FIFA Başkanı Gianni Infantino, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan şiddeti sert bir dille kınayarak, futbolun şiddetin her türlüsüne karşı sıfır tolerans politikası izlediğini vurguladı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçında yaşanan şiddeti sert bir dille kınadı. "Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının peşinden şahit olunan şiddet kesinlikle kabul edilemez," dedi. Saha içinde veya dışında, sporun veya toplumun herhangi bir yerinde şiddetin yeri olmadığını vurguladı. "Bunu daha önce de söyledim ve gene söyleyeceğim, futbolda istisnasız tüm oyuncular, dünyanın dört bir yanındaki pek çok insana keyif veren bu oyunu oynamak için güvende ve emniyette olmalıdır," ifadelerini kullandı.

Infantino, olaylara karşı kararlı bir tutum sergilenmesi gerektiğini belirtti ve ilgili makamları olaylara müdahale etmeye ve sorumluları cezalandırmaya çağırdı. "İlgili makamları bu hususa her düzeyde riayet edilmesini sağlamaya ve Trabzon'da meydana gelen şok edici olayların faillerinin eylemlerinden sorumlu tutulmalarını sağlamaya çağırıyorum," dedi. Bu açıklama, futbol camiasında yaşanan şiddetin önlenmesi ve sporun sadece rekabet ve eğlence amacıyla oynandığı bir ortamın sağlanması gerektiği konusunda önemli bir çağrı niteliği taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Ali Koç yeniden aday: Fenerbahçe seçimleri heyecanı
Jose Mourinho, mesleği ne zaman bırakacağını açıkladı!
Trabzonspor'un Transfer Hedefi: Fenerbahçe'nin Yıldızı Umut Nayir!
Ajdin Hasic: Beşiktaş'a Dönüş Heyecanı ve Sergen Yalçın Övgüsü
Göztepe'nin Yükselişinde Parlayan Yıldız: Ramon-Pascal Lundqvist