FIFA, Galatasaray'a kötü haber verdi! Detaylar açıklandı!

Galatasaray, Brezilyalı oyuncu Tete'nin transferi sebebiyle FIFA'dan ceza aldığını duyurdu. Kulüp, cezanın oyuncu tarafından karşılanacağını belirterek CAS'ta temyiz sürecini başlatacağını açıkladı. İşte detaylar..

Galatasaray, geçen yaz transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği Tete nedeniyle FIFA tarafından 2.389.776,24 euro cezaya çarptırıldığını duyurdu. Kulüp, CAS'ta bu kararın kesinleşmesi halinde cezanın oyuncu tarafından karşılanacağını belirtti.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"FC Shakthar Donetsk, futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins ve şirketimiz aleyhine FIFA'ya başvuruda bulunmuş ve FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Shakthar Donetsk'in talebinin kısmen kabul edilmesiyle birlikte 11.07.2024 tarihinde 2.389.776,24 Euro'nun, 8 Ağustos 2023 tarihinden itibaren senelik yüzde 5 faiz ile birlikte Mateus Cardoso Lemos Martins tarafından Shakthar Donetsk'e ödenmesine hükmetmiştir. FIFA kararına göre, şirketimiz ve futbolcumuz, belirtilen tazminat miktarından müştereken ve müteselsilen sorumludur.

Bu kararın CAS'ta temyiz edilebileceği belirtilirken, şirketimiz tazminat ödemek durumunda futbolcuyla yapılan anlaşma gereği bu tutarın futbolcuya rücu edileceğini ifade etmiştir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.