FIFA'dan yeni hamle: Ekstra transfer dönemi!

FIFA, 2025'teki Kulüpler Dünya Kupası için 1-10 Haziran tarihleri arasında ekstra bir transfer dönemi uygulamayı planlıyor. Bu dönem, turnuva sırasında sona erecek kontratlar nedeniyle oluşabilecek sorunları çözmeyi amaçlıyor. 32 takımla düzenlenecek turnuva, ABD'de gerçekleşecek.

NTV Spor'un Marca'dan aktardığına göre, FIFA, önümüzdeki yıl için kısa süreli bir ekstra transfer dönemini uygulamayı planlıyor. Yeni transfer döneminin 1-10 Haziran tarihleri arasında olması öngörülüyor ve bu dönem, 2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası için transfer hareketliliğini artırmayı hedefliyor.

Ayrıca, turnuva sırasında sona erecek kontratlar nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunları çözmek amacıyla bu kararın alındığı belirtiliyor. Eğer bu uygulama hayata geçerse, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılan kulüpler ekstra transfer döneminden faydalanma şansına sahip olacak.

FIFA KULÜPLER DÜNYA KUPASI'NIN YENİ FORMATI 


2025 yılından itibaren FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 32 takımlı yeni bir formatta düzenlenecek. Turnuva, 15 Haziran-13 Temmuz 2025 tarihleri arasında ABD'de gerçekleştirilecek. Yeni formatta, 6 konfederasyondan 32 takım yer alacak ve bu takımlar 4'erli 8 gruba ayrılarak, tek maç eleme sistemine göre karşılaşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.