Figen Yüksekdağ mahkemede konuştu: Demirtaş tahliye edilsin

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutuklu yargılandığı davanın 5. duruşması Ankara Sincan Hapishane kampüsündeki duruşmaya başladı. Duruşmayı izlemek işteyen İsveç Büyükelçisi ve uluslararası heyet duruşmaya...

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutuklu yargılandığı davanın 5. duruşması Ankara Sincan Hapishane kampüsündeki duruşmaya başladı. Duruşmayı izlemek işteyen İsveç Büyükelçisi ve uluslararası heyet duruşmaya alınmadı.  HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan HDP milletvekilleri duruşmayı izleyenler arasında.

Figen Yüksekdağ'ın mahkemedeki konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Ülke kritik bir dönemden geçerken bizlerin görevimizi yapmamız engelleniyor. Halkımız ve seçmenlerimiz için görevimizi yapmamızın engellenmesi bir suçtur. Bu suçu yargıya müdahale eden iktidar işlemektedir.  Yargı maalesef siyasi iktidarın suçuna ortak oluyor. Bizi kamu düzenini bozmakla suçlayan siyasi iktidar, toplumsal yapının kayışını kopararak kamu düzenine en büyük zararı vermiştir.

Bizi tutsak ederek sözde siyasetin dışında bıraktılar. Bunu asla başaramazlar. Arkadaşımız Selahatttin Demirtaş bugün siyasetin merkezindedir. İktidar bizi tasfiye etmeye çalıştı, bir buçuk yıl oldu başaramadılar. Bugün Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı adayı, yarın bir bakmışsınız cumhurbaşkanı olacak. Biz çoğulcu demokrasinin sesiyiz. Sandılar ki tutuklayarak umudu yok edecekler. Biz çökmedik, dimdik ayaktayız. İstediğiniz kadar tutuklayın, biz halkın iradesiyiz diz çökmeyiz. Bu koşullar içerisinde baskın seçime nasıl gidilecek? Bu zamana kadar 11 milletvekilinin vekilliği düşürüldü. Buna rağmen halka sandığa gidin, istediğiniz adayı seçin denilmekte, ama seçtiğini beğenmezsem vekilliğini de düşünebilirim diye açıkça söylenmektedir.

Bu siyasi iktidar ülkedeki güzel şeylerden ve demokrasiden mutlu olmuyor ve savaş açıyor. Ülkede demokratik ve özgür seçim olsun istemiyor. Çünkü biliyor ki demokratik bir seçim olursa hep birlikte kazanacağız. AKP kaybedecek. Bunun için Selahattin Demirtaş hapiste tutuluyor. 6 Cumhurbaşkanı adayından sadece Selahattin Demirtaş özgürce seçim çalışması yürütemiyor. Demirtaş'ın tutuklu yargılanması bu ülke tarihine yazılmış bir ayıptır.  Ben bugüne kadar kendim için tahliye istemedim, bugün de istemeyeceğim ama Demirtaş için tahliye istiyorum..."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Sırbistan Ziyareti: Diplomatik Hamle ve Tarihi Hatırlatma
AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu