Fikret Otyam sanatıyla Maltepe’de yaşayacak

Otyam, Anadolu ve Güneydoğu Anadolu sorunlarını ve hayatını işledi. 1950 yılında Son Saat gazetesinde gazeteciliğe başlayan Otyam özellikle Anadolu’nun birçok yerinde gerçekleştirdiği röportajlarıyla basın tarihinde önemli...

Otyam, Anadolu ve Güneydoğu Anadolu sorunlarını ve hayatını işledi. 1950 yılında Son Saat gazetesinde gazeteciliğe başlayan Otyam özellikle Anadolu’nun birçok yerinde gerçekleştirdiği röportajlarıyla basın tarihinde önemli bir yere sahip.

Ahmet Çelik

Usta sanatçı Fikret Otyam eserleriyle Maltepe’de bir sanat evinde yaşatılacak. Otyam sanat Evi Cumhuriyet’in 93. Yılı kutlamaları kapsamında 28 Ekim 2016 Cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Maltepe’de açılacak.

Fikret Otyam hayatta iken eşi Filiz Otyam ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın çabalarıyla kurulan Fikret Otyam Sanat Vakfı, Otyam’ın adını yaşatmak amacıyla çalışmalarını yürüttüğü Fikret Otyam Sanat Evi’ni Cumhuriyet’in 93. yılı kutlamaları kapsamında 28 Ekim 2016 Cuma Günü açıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali kılıç tarafından açılacak olan sanat evi şimdiden sanatseverlerini ilgisini çekmeyi başardı.

GENÇ SANATÇILAR YETİŞTİRECEK
400 metrekare alanda, geniş bahçesiyle dikkat çeken Otyam Sanat Evi 2 katlı hoş bir mimariye sahip. Birinci katında el ve çamur sanatları gibi alanlarda kursların verileceği atölyeler, resim ve müzik atölyeleri bulunurken, ikinci katta ise usta sanatçı Fikret Otyam’ın miras bıraktığı sanat eserleri, kitapları kısaca Otyam’ın hayatına dair her şey sergilenecek.

VAKIF SENEDİNİ OTYAM’A TESLİM ETTİLER
Ünlü yazar ve ressam Fikret Otyam’ın 89. Yaş gününde Maltepe belediyesi tarafından düzenlenen 90’a 1 Kala doğum günü etkinliğinde Fikret Otyam Vakfı’nın “Vakıf Senedi'' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından, Fikret Otyam’a teslim edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!
Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu