Fikri Işık'tan 'El Bab' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “TSK ve ÖSO, El Bab merkezini ele geçirdi'' haberinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “El Bab’a girileli çok oldu biliyorsunuz ama bugün şunu söyleyebiliriz; El Bab’ın tamamına...

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “TSK ve ÖSO, El Bab merkezini ele geçirdi'' haberinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “El Bab’a girileli çok oldu biliyorsunuz ama bugün şunu söyleyebiliriz; El Bab’ın tamamına yakını artık kontrol altına alındı, ilçe merkezine de girildi'' dedi.

El Bab’da arama tarama faaliyetleri yürütüldüğünü kaydeden Işık, “Arama tarama faaliyetleri bittiğinde El Bab tamamen DEAŞ unsurlarından temizlenmiştir diyeceğiz. Artık fazla bir zamana ihtiyaç kalmadı. Bugün itibarıyla şehir merkezine de tamamen girildi ve arama tarama faaliyetleri başlamış oldu'' ifadelerini kullandı.

''PYD/YPG OLMAZSA RAKKA OPERASYONUNA DESTEK VERİRİZ’

IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’nın geri alınması için yapılması planlanan operasyonla ilgili olaraksa şunları söyledi: 

 “Rakka operasyonunun PYD/YPG terör unsurlarıyla değil, Özgür Suriye Ordusu ve Rakka’nın kendi meskun insanlarından oluşan güçle yapılması. Türkiye olarak böyle bir operasyon durumunda koalisyon güçleriyle birlikte gereken desteği vereceğimizi ifade ediyoruz.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas'tan açıklama: "Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz"
İsveç'te Eurovision Öncesi İsrail Boykotu: Malmö'de Protestolar ve Güvenlik Endişeleri
Chris Hemsworth'un Oğlu İçin Brad Pitt İlhamı
Adamawa Eyaletindeki Kızamık Salgını: 42 Çocuk Hayatını Kaybetti
Suudi Bakan: Gazze'de Ateşkes İçin İİT Zirvesinde Çağrı