Fikri Sağlar: Erdoğan'ın dokunulmazlığı yok, yargılanabilir

ABC GazetesiCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında Anayasa Mahkemsi'nin verdi karar hakkındaki 'Tanımıyorum, saygı da duymuyorum' sözleri, siyasetin gündemini bir kez daha değiştirdi.Erdoğan'ın...

ABC Gazetesi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında Anayasa Mahkemsi'nin verdi karar hakkındaki 'Tanımıyorum, saygı da duymuyorum' sözleri, siyasetin gündemini bir kez daha değiştirdi.

Erdoğan'ın Anayasal düzeni tanımadığını alenen açıkladığı sözler için muhalefet partileri ve bir çok hukukçunun ortak görüşü, cumhurbaşkanının yargılanması gerektiği yönünde. Ancak, hem yasal durum hem de Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi atmosfer nedeniyle bunun mümkün olmadığı dile getiriliyor.

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın 'Medya Mahallesi' programına konuk olan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Erdoğan'ın yargılanması için yasal bir engel olmadığını söyledi.

Erdoğan'ın yasa gereği 'sorumsuz' olduğunu, ancak dokunulmaz olmadığını hatırlatan Sağlar, "Bir savcının çağırıp o sözlerle neyi kastettiğini sorması gerekir. Bunu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da yapabilir, yerel bir mahkeme de yapabilir. Türkiye'de bir hukuk düzeni olup olmadığı bu olayla bir kez dahatest edilecek" dedi.

VATANA İHANET SUÇU KAPSAMINA GİRER

Cumhurbaşkanı'nın sadece 'Vatan ihanet' suçu ile yargılanabileceği şeklindeki görüşün de yanlış olduğunu söyleyen ve dokunulmazlığı olmadığı için yargılanabileceğini söyleyen CHP'li Fikri Sağlar, "Aslında bu sözleri söyleyen bir kişinin o koltuktan bir an önce o makamdan uzaklaştırılması gerekiyor. Kendisinin seçildiği ve üzerine yemin ettiği Anayasayı yanımadığını söyleyerek, 'Anayasayı ilga ve ilhak' suçu işlemiştir. Eskiden 141-142 varken bunun karşılığı idamdı. Şimdi ise müebbet hapis cezası. Erdoğan'ın açıklamaları bu suç kapsamına girer" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Cezaevinde olan Umut Öken'in elebaşılığını yaptığı suç örgütüne operasyon!
Tepkiler üzerine Karagöz, sosyal medya hesabından açıklama yaptı
Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil