Fikri Sağlar'dan 'gramaj ayarı' tepkisi: Utanmıyor musunuz?

ABC Haber MerkeziCHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, yandaş medyanın "Gramaj ayarı" olarak lanse ettiği ekmek zammı konusunda TBMM'de, Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.Fikri Sağlar, Binali...

ABC Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, yandaş medyanın "Gramaj ayarı" olarak lanse ettiği ekmek zammı konusunda TBMM'de, Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Fikri Sağlar, Binali Yıldırım'ın az vergi ödemek için Malta'da açtığı off shore şirketlerini hatırlatarak, "Kendi çocuklarınız milyon dolarlık şirketlerini vergiden kaçırmak için Malta’da kurarken, siz vatandaşın üç kuruşuna göz dikmekten utanmıyor musunuz?" diye sordu.

Sağlar'ın verdiği soru önergesi son günlerde ülkemizde yapılan zamlara ve zamların duyurulma biçimine dikkat çekti. Bu durumu "Vatandaşın aklı ile oynarmış gibi 'fiyat güncellemesi, fiyat ayarlaması' gibi örneklere daha önce şahit olmuştuk" şeklinde eleştirdi. Sağlar, ATV'nin yaptığı haberde kullandığı "ekmek israfına gramaj ayarı" başlığını durumu normalleştiren bir haber olduğunu belirtti.

Yapılan zammı herkesin anlayacağı bir dille şu şekilde açıkladı; "Basit bir matematik hesabı yaparsak; 250 gr. Ekmek 1 lira yani 1 kilo ekmek 4 TL. Zammı örtbas eden sözde “ekmek israfına gramaj israfı'' na göre ise; 200 gr ekmek 1 lira 1 kilo ekmek 5 liraya tekabül eder. Sonuç olarak %25 zam yapılmıştır!"

Önergede şu sorular yer aldı:

1) Gramaj düşürülmesi gizli zam mıdır? Şayet zam değilse halkın temel besin kaynağı ekmeğin fiyatı da gramajı gibi düşürülecek midir?

2) Ekmeğe son 10 yılda yapılan zamların oranı nelerdir? Bu zamların gerekçeleri nelerdir? İthal buğdaylarla alakalı olabilir mi?

3) Kendi kendine yeten 7 tarım ülkesinden biriyken, hatta buğday ihraç ederken; uyguladığınız yanlış tarım politikaları ile ülkemizin ithalatçı duruma düşmesini nasıl açıklıyorsunuz?

4) Buğday ithalatının önüne geçmek için tedbirler alacak mısınız? Yoksa samanı bile ithal etmeye devam mı edeceksiniz?

5) Kendi çocuklarınız milyon dolarlık şirketlerini vergiden kaçırmak için Malta’da kurarken, siz vatandaşın üç kuruşuna göz dikmekten utanmıyor musunuz?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
Dev Banka Resmen İflas Etti!
Bu yılın ilk iflas haberi! Önemli bir banka resmen kapanıyor: Çok sayıda şubesi bulunuyordu
Yatırımcılara uyarı! Önümüzdeki hafta piyasaların yönü şekillenecek!
Hükümet zam yok derken, ünlü ekonomist asgari ücretin 20 bin TL'ye çıkacağını söyledi!