Filipinler ve Japonya, Karşılıklı Erişim Anlaşması İmzalayarak Askeri İşbirliğini Güçlendirdi

Filipinler ve Japonya, Hint-Pasifik bölgesindeki gerilime yanıt olarak kuvvetlerin karşılıklı olarak konuşlandırılmasını sağlayacak bir Karşılıklı Erişim Anlaşması (RAA) imzaladı.

Filipinler ve Japonya, Hint-Pasifik bölgesindeki artan gerilimlere karşı güvenlik işbirliğini güçlendirmek amacıyla önemli bir anlaşma imzaladı. Filipinler Savunma Bakanı Gilberto Teodoro ve Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa’nın imzaladığı Karşılıklı Erişim Anlaşması (RAA), her iki ülkenin askeri kuvvetlerinin karşılıklı olarak topraklarında konuşlandırılmasına olanak tanıyacak.

Filipinler Başkanlık İletişim Sekreteri Cheloy Garafil, Filipinler ve Japonya'nın, Hint-Pasifik bölgesindeki gerilimlerin arttığı bir dönemde güvenlik ilişkilerinde önemli bir adım atarak, kuvvetlerini karşılıklı olarak birbirlerinin topraklarında konuşlandırmalarına olanak tanıyan bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Karşılıklı Erişim Anlaşması (RAA), Filipinler Savunma Bakanı Gilberto Teodoro ve Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa tarafından Pazartesi günü Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr.'ın da katıldığı bir törende imzalandı.

Karşılıklı Erişim Anlaşması Nedir?

RAA, ziyaret eden askeri personel ve teçhizatın ülkeye girişini kolaylaştırarak askeri işbirliğini artırmak amacıyla bir çerçeve sunar. Bu anlaşma, iki ülkenin güvenlik işbirliğini güçlendirirken, bölgesel güvenliği desteklemeyi hedefler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.