Filistin Devlet Başkanından ABD'ye tepki geldi: İsrail’i soykırım savaşını durdurmaya zorlamıyor

7 Ekim'den bu yana İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de katliam bitmiyor. ABD'nin Filistin'in Birleşmiş Milletler'e tam üyeliğini öneren yasa tasarısını reddetmesinin peşinden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan tepki geldi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD'nin Filistin'in Birleşmiş Milletler'e (BM) tam üyelik talebini reddetmesine tepki gösterdi. BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamanın ardından Abbas, Filistin Yönetimi'nin ABD ile ikili ilişkilerini yeniden değerlendireceğini ifade etti.

"ABD, İSRAİL'İ SOYKIRIM SAVAŞINI DURDURMAYA ZORLAMIYOR"

Abbas, "Dünya, uluslararası hukukun uygulanmasında ve Filistin haklarının savunulmasında birleşirken, ABD işgali desteklemekte ısrar ediyor. İsrail'i soykırım savaşını durdurmaya zorlamıyor, çocuklarımızı öldüren ve evlerimizi yıkan silahlar ve fonlar sağlıyor. Uluslararası platformlarda bize karşı tavır alıyor ve bölgedeki güvenlik ve istikrara hizmet etmeyen pozisyonlarda bulunuyor." şeklinde konuştu.

Abbas, ABD'nin tüm uluslararası yasaları ihlal ettiğini belirterek, "İki devletli çözüm ve bölgede barışın sağlanmasıyla ilgili tüm vaatlerini terk ettiğini" söyledi. Ayrıca, Biden yönetimini, verdiği sözleri ve taahhütleri yerine getirmemekle suçladı ve İsrail'in Filistin fonlarını çalmasına sessiz kalmakla eleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti