Filistin Devlet Başkanı’ndan İsrail'e acil müdahale çağrısı!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Doha'da düzenlenen AİD Zirvesi'nde İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki altyapının yüzde 90'ından fazlasını yok ettiğini belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşen Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) Zirvesi'nde, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki altyapının büyük bir kısmını yok ettiğini vurgulayarak, Filistin'in işgalden kurtulma hedefini açıkladı ve uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulundu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "Spor Diplomasisi" temalı Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) Zirvesi'nde Filistin’e dair son gelişmeleri paylaştı. Abbas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki altyapının yüzde 90’ından fazlasını, spor tesisleri de dahil olmak üzere, yok ettiğini vurguladı. 

Yapmış olduğu açıklamada, "Filistin devleti, işgalden ve yerleşimlerden kurtulmayı, Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs’teki İsrail saldırılarını durdurmayı ve böylece başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin topraklarındaki işgali tamamen sona erdirmeyi hedefliyor" ifadelerine yer verdi.

Abbas, AİD zirvesinin, Ortadoğu'nun İsrail saldırıları nedeniyle büyük bir tehdit altında bulunduğu bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekti. İsrail’in yaşlı, genç, kadın, çocuk veya sporcu ayırt etmeksizin sürdürdüğü saldırılara Filistin ve Lübnan halkının maruz kaldığını hatırlattı. 

Son olarak, uluslararası topluma seslenen Abbas, İsrail’in Lübnan ve Filistin’e yönelik sistematik saldırılarının durdurulması için "acil müdahale" çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.