Filistin için Ramazan Bereketi: Bahçeli’den Çağrı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ramazan ayında Filistin halkının acılarının son bulması ve Mescid-i Aksa'nın huzur içinde olması çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin liderliğinde, Ramazan ayının manevi atmosferinde Filistin halkının yaşadığı acıların sona ermesi ve Mescid-i Aksa'nın huzura kavuşması için yapılan çağrılar, uluslararası toplumun dikkatini çekiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan ayının bereketiyle birlikte Filistin halkının yaşadığı acıların son bulması çağrısında bulundu. Bahçeli, yaptığı açıklamada, "Ramazan ayı, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı mübarek bir zaman dilimidir. Bu kutsal ayda, Filistin halkının gözyaşlarının silinmesi için uluslararası topluma ve özellikle İslam dünyasına önemli görevler düşmektedir" dedi.

Mescid-i Aksa'nın yaşadığı hüzün ve sıkıntıların son bulması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Mescid-i Aksa, Müslümanların üçüncü kutsal mekanıdır ve tarih boyunca İslam'ın sembolü olmuştur. Ancak bugün, Mescid-i Aksa'nın huzurunu ve güvenliğini tehdit eden birçok sorunla karşı karşıyayız. Bu durumun sona ermesi için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir" diye konuştu.

Bahçeli, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "Filistin halkı, uzun yıllardır işgal altında yaşamakta ve temel insan haklarından mahrum kalmaktadır. Ramazan ayının bereketiyle birlikte, onların acılarının son bulması ve özgürlüklerine kavuşmaları için uluslararası toplumun daha fazla destek olması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Son olarak, Bahçeli, "Ramazan ayı, barış ve adaletin tesis edilmesi için bir fırsattır. Bu mübarek ayı vesilesiyle, Filistin halkının gözyaşlarının silinmesi ve Mescid-i Aksa'nın huzur ve güven içinde olması temennisinde bulunuyorum" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Muharrem İnce'den Erdoğan'ın 'milli yas' ilanına tepki
İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin Reisi için yapılan saygı duruşuna tepki gösterdi
DEM Parti heyeti Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Reisi için saygı duruşunda bulundu
ABD Dışişleri Bakanlığı İran için taziye mesajı yayımladı