Filistin Sağlık Bakanlığı : İsrail'in Refah'a Saldırısı Sağlık Sistemi Tamamen Çökertir!

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Refah'a yönelik kara saldırı tehdidine dikkat çekti. Saldırının sağlık sistemini çökertebileceği ve binlerce sivilin hayatını riske atabileceği uyarısında bulundu. Netanyahu'nun planı ertelendiği iddia ediliyor. Hamas'ın misilleme tehdidi sürüyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Refah'a yönelik kara saldırı tehdidine ilişkin uyarıda bulundu. Saldırının sağlık sisteminin çökmesine ve binlerce sivilin hayatının riske girmesine neden olabileceğini belirtti. Netanyahu'nun planının ertelendiği iddiaları gündemde. Hamas'ın ise misilleme tehdidi devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Refah'a yönelik bir saldırı tehdidinin ciddi sonuçlar doğurabileceğine dair uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, Refah'ın işgalinin Gazze'deki sağlık sisteminin küçük bir kısmının çökmesine ve binlerce sivilin hayatının riske girmesine neden olabileceği vurgulandı.

İsrail'in Refah'a yönelik olası kara saldırısına ilişkin uluslararası uyarılara rağmen, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun saldırı planını onayladığını defalarca tekrarladığı belirtildi. Netanyahu, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada saldırı için bir tarih belirlendiğini ifade etmişti.

Ancak İsrail devlet televizyonu KAN'ın 14 Nisan'daki haberinde, Netanyahu'nun önceden belirlenen tarihte Refah'a yönelik saldırı planının "ertelendiği" iddiasına yer verilmişti.

Ayrıca, İsrail'in, kara işgali öncesinde bölgeye sığınanları çıkarmak amacıyla Refah yakınlarında 10 bin çadır kurmayı planladığı öne sürülmüştü. Bunun yanı sıra, 30 bin ek çadırın satın alma aşamasında olduğu ve bunların da aynı bölgeye daha sonra kurulacağı belirtilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Suudi Arabistan Kralı Selman'a akciğer iltihabı teşhisi konuldu
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaşamını yitirdi
Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!
Kanada istihbaratından TikTok uyarısı geldi!
Gazze'de İsrail'in Sınır Kapılarını Kapatmasıyla İnsani Kriz Derinleşiyor