Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 25 Filistinlinin öldüğünü, 81’inin yaralandığını duyurdu

Hamas’ın İsrail’e yönelik büyük saldırısı sonrası İsrail “savaş durumu alarmı” ilan etti. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 25 Filistinlinin öldüğünü, 81’inin yaralandığını duyurdu. Saldırılarda ölenlerin sayısı 37.925’e, yaralıların sayısı ise 87.141’e yükseldi.

Hamas’ın 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği büyük saldırıların ardından İsrail ordusu "savaş durumu alarmı" ilan etti. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 3 "katliam" düzenlendiğini ve bu saldırılarda 25 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 81’inin ise yaralandığını duyurdu. Saldırılar sonucunda ölenlerin sayısı 37.925’e, yaralıların sayısı ise 87.141’e ulaştı.

Hamas, İsrail’e son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu "savaş durumu alarmı" ilan etti ve Gazze’ye yönelik hava saldırıları devam ediyor. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 270 gündür sürdürdüğü saldırılara dair bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 3 "katliam" gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 25 Filistinlinin öldüğü ve 81 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 37.925’e, yaralıların sayısının ise 87.141’e yükseldiği ifade edildi. Ayrıca, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail’in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.